Standaarden ter waarborging voedselveiligheid

Opti haalt eerste winst binnen tijdens PanAm Games
juli 30, 2019
Rosebel Goldmines wacht onderzoek af
juli 30, 2019
Show all

Standaarden ter waarborging voedselveiligheid

Suriname maakt zich klaar voor levering kwaliteitsproducten per september

Bij het hoofdkantoor van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) werd gisteren, maandag 29 juli, een persconferentie gehouden voor het vaststellen van voedselveiligheidsstandaarden. LVV-Minister Rabin Parmessar, de vertegenwoordiger van Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) Reuben Robertson en de C.E.O. van Caribbean Agricultural Health and Food Safety Agency (CAHFSA) Simeon Collins gaven bij deze persconferentie aan wat overeen is gekomen en waaraan gewerkt zal worden ten aanzien van voedselveiligheid. Het doel is dat Suriname uiteindelijk toegang kan krijgen tot de internationale markt. Echter, alvorens dat gebeurt, moet men zich houden aan de uniformiteit van voedselveiligheid en regelgeving. Dat zegt minister Parmessar.

Suriname moet afstappen van de mentaliteit om te denken dat alles wat van het buitenland komt, goed is, aldus Parmessar. Er zal ook gewerkt moeten worden aan eigen productie om kwaliteitsproducten te leveren. Voedselveiligheidsbeleid en standaarden zijn belangrijk voor de sector en de regio. Het is ook bevorderlijk voor de volksgezondheid, vervolgt de LVV-minister. Op die manier worden onze consumenten beter beschermd tegen voedselveiligheidsgevaren en mogelijk voedselfraude.

U hoorde minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij. In de maand oktober zal er een testfase plaatsvinden en in september 2019 moet Suriname zo ver zijn dat producten geëxporteerd kunnen worden volgens de voedselveiligheidsstandaarden. Het ligt in de bedoeling dat Suriname betrouwbare agrovoedsel en voedselproducten op de schappen brengt.

Comments are closed.