Staatsschuld naar record SRD 6,1 miljard

Ontslagen personeel WASPAR doet zegje bij Arbeidsinspectie
juli 22, 2015
Suriname moet precaire financiële situatie zonder problemen kunnen overbruggen, volgens NDP-woordvoerder Lackin
juli 22, 2015
Show all

Staatsschuld naar record SRD 6,1 miljard

De staat Suriname heeft sinds mei 2015 een staatsschuld van meer dan SRD 6 miljard. Dit houdt een stijging in van ongeveer vijftig procent, ten opzichte van 2010, schrijft DWT-online. Deze cijfers worden gehaald uit rapportage van zowel het Bureau Staatsschuld als de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Aan de zijde van de Nationale Democratische Partij (de NDP), de partij die nu een regering voor de komende vijf jaren gaat vormen, wordt nog steeds beargumenteert dat de Staat in staat is te voldoen aan haar betalingsverplichtingen.

Ook zou de overheid, volgens de wet, bijkans het dubbele van dat bedrag mogen lenen. Financiële deskundigen blijven echter waarschuwen dat er orde op zaken gesteld moet worden. Voor hen betekent de toegestane leenruimte, wat zo een 60 procent is van de totale waarde van de economie (het Bruto Binnenlands Product), geen vrijbrief om de Surinaamse economie verder te verzwaren.

1 Comment

  1. Sander Emanuels schreef:

    Wat wil je meer? “The Big Spenders” met bakabini achtergrond zijn weer aan het roer, ze werken en het werkt, weet je nog? 🙂