STAATSOLIE WIL DIT WEEKEND WEER GASOLINE LEVEREN

Meer geld voor ontwikkeling toerismesector
februari 11, 2016
OVERDRACHTSBELASTING ONROEREND GOED VERHOOGD
februari 11, 2016
Show all

STAATSOLIE WIL DIT WEEKEND WEER GASOLINE LEVEREN

Staatsolie werkt er naartoe de levering van unleaded aan haar GOw2-stations vrijdag te hervatten. De raffinaderij draait weer, na vorige week vier dagen stil te hebben gelegen wegens een stroomonderbreking. Als tussentijdse oplossing is een boot met unleaded woensdag uit het buitenland aangekomen om de stations van GOw2 te bevoorraden. De verwachting is dat alle pompen donderdag zullen zijn voorzien.

Vanaf de eerste officiële levering van Staatsolie-gasoline, zijn er een reeks stroomonderbrekingen geweest die de splinternieuwe raffinaderij steeds uit bedrijf hebben gehaald. Staatsolie-directeur Rudolf Elias weerspreekt dat er onvoldoende rekening is gehouden met de beschikbaarheid van stroom. “Er is een uitgebreid onderzoek vooraf uitgevoerd”, benadrukt de bedrijfsleider.

Uit die studie bleek dat de energielevering vanuit het stuwmeer, gekoppeld aan de productiecapaciteit van de EBS en het eigen Staatsolie-stroombedrijf (SPCS), stabiel genoeg was om de raffinaderij mee te draaien. “Maar jammer genoeg begon de levering vanuit het stuwmeer tegen te vallen na de sluiting van bauxietbedrijf Suralco”, schetst hij de gewijzigde situatie.

Het duurt naar zijn zeggen drie tot zes maanden voordat het eigen personeel volledig getraind is om de stroomvoorziening zelf te beheren. “Intussen wordt er samen met de EBS en de Suralco gekeken naar een oplossing om via hun netwerk te kijken naar hoe de energievoorziening naar de raffinaderij toe gestabiliseerd kan worden. Minstens 99,9 procent stabiliteit in de stroomlevering is vereist”, aldus Elias. DWTonline

Comments are closed.