Staatsolie: Studie boeren Saramacca niet deugdelijk

Dagbladen overzicht donderdag 2 november 2017
november 2, 2017
Doekhie roept op tot orde binnen criketsport
november 2, 2017
Show all

Staatsolie: Studie boeren Saramacca niet deugdelijk

De studie naar mogelijke effecten van activiteiten van Staatsolie op de waterstand in de Buru- en Wayambozwamp, die is verricht in opdracht van boeren die zich gedupeerd voelen, voldoet niet. Dat zegt productiemanager Wim Dwarkasing aan Radio 10. De boeren erkennen volgens de Staatsolie-topper dat hun studie niet voldoet. Daarom laat het bedrijf een nieuw onderzoek verrichten.

Volgens Dwarkasing betwijfelt Staatsolie dat de overlast die de boeren ervaren, komt door werkzaamheden van het bedrijf. Voordat er in het gebied activiteiten werden ontplooid, zijn studies verricht naar mogelijke sociale en milieueffecten.

Ondertussen zijn de boeren het wachten beu en hebben een advocaat in de arm genomen om gecompenseerd te worden. Hoeveel geld er wordt geeist van het staatsbedrijf is niet duidelijk. Tegen de Ware Tijd zegt Dwarkasing daarover dat een ‘teki nyan’ situatie voorkomen moet worden. Woorden waarvan hij nu zegt dat die ongelukkig gekozen zijn.

Wim Dwarkasing, productiemanager bij Staatsolie. Hij stelt tegen de Ware Tijd dat indien een deugdelijke studie aantoont dat door activiteiten van het bedrijf boeren schade hebben geleden, dat gecompenseerd wordt.

Comments are closed.