Staatsolie stroomcentrale en Staatsolie raffinaderij stilgelegd voor verbetering

Bilkerdijk: Vertrouwen niet teruggekeerd met valutaveiling
april 8, 2016
Sport 08 april
april 8, 2016
Show all

Staatsolie stroomcentrale en Staatsolie raffinaderij stilgelegd voor verbetering

De elektriciteitscentrale van de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) is vanwege voorgenomen aanpassingen, voor tien dagen uit bedrijf. Tegelijkertijd is ook de raffinaderij van Staatsolie te Tout li Fout, waar ook de SPCS centrale staat, stilgelegd. Volgens een persbericht van Staatsolie Suriname moet de SPCS aangepast worden om de betrouwbaarheid en stabiliteit van de elektriciteitsvoorziening te garanderen.

Momenteel wordt de raffinaderij gevoed vanuit de SPCS via de zogenoemde Island mode operations: dit houdt in dat de generatoren niet gekoppeld zijn aan het EBS-elektriciteitsnet. Na de stroomonderbrekingen in december, waardoor regelmatig stagnatie optrad in het productieproces van de raffinaderij, was voor deze tijdelijke oplossing gekozen. Uit een studie bleek dat ook met deze tijdelijke constructie de elektriciteitsvoorziening niet gegarandeerd was.

Na de werkzaamheden die nu gaande zijn, zal de raffinaderij van Staatsolie gevoed worden vanuit andere generatoren van SPCS, die gekoppeld zijn aan het EBS-net. Hierbij wordt een tweede voedingslijn van de raffinaderij aangesloten op deze generatoren en wordt de elektrische beveiliging van zowel de generatoren als van de raffinaderij geoptimaliseerd.

Er is direct van de gelegenheid gebruikgemaakt om werkzaamheden uit te voeren aan de waterstoffabriek van de raffinaderij. Het streven is om op 16 april de productie te hervatten, waarbij alle units weer op een veilige, stabiele en betrouwbare manier opereren. Staatsolie garandeert in de tussenliggende periode de leveringen van premium diesel en gasoline.

Comments are closed.