Staatsolie start CSI-programma in Saramacca

Rasoelbaks neemt reeds 4 jaren waar als Hofpresident
april 19, 2018
Herboren Finke werkt aan comeback met Mighty Youth
april 19, 2018
Show all

Staatsolie start CSI-programma in Saramacca

Staatsolie heeft op 18 april het Corporate Social Investment (CSI) programma, dat speciaal voor het district Saramacca is ontwikkeld, opgestart. De openbare scholen Huwelijkszorg en Tambaredjo kregen als eerste een donatie van ruim SRD 875.000. Met het geld zullen renovatie- en bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd die moeten resulteren in onder meer een gezonder leefmilieu en meer praktijkruimte voor leerlingen en leerkrachten.

Voor 2018 is SRD 3,7 miljoen beschikbaar voor duurzame ontwikkelingsprojecten in Saramacca. Het CSI-programma is in samenwerking met Stichting Projekta ontwikkeld. Uit brainstormsessies en een behoefteonderzoek bleek dat werkgelegenheid, sport en recreatie, infrastructuur, onderwijs, dienstverlening, gezondheid en zorg, de belangrijkste issues zijn die lokale bewoners gerealiseerd willen zien. Staatsolie heeft in het verleden al een aantal projecten gefinancierd in het district. Het verschil met vroeger is dat duurzaamheid meer dan voorheen, centraal moet staan in projecten die voor financiering worden ingediend.

Projekta heeft samen met Staatsolie criteria vastgesteld waaraan projectaanvragen moeten voldoen.

Omdat deze aanpak nieuw is, worden lokale gemeenschapsorganisaties meegenomen in een begeleidingstraject. Zij zullen onder meer worden getraind in het uitwerken van projectideeën tot voorstellen, het monitoren en rapporteren. Staatsolie heeft een bijzondere band met het district. De productie van olie vindt namelijk in dit gebied plaats.

Comments are closed.