Staatsolie sluit twee belangrijke productiecontracten af

NH introduceert binnenkort online database voor in kaart brengen concessies
juli 14, 2017
Razend populaire Atif Aslam klaar voor Suriname
juli 14, 2017
Show all

Staatsolie sluit twee belangrijke productiecontracten af

Staatsolie heeft donderdag productiedelingscontracten afgesloten voor twee offshore-blokken. Voor Blok 59 is een overeenkomst getekend met een consortium bestaande uit de oliemaatschappijen ExxonMobil, Hess Corporation en Statoil. Met Statoil is een contract getekend voor Blok 60, meldt het bedrijf.

De overeenkomsten zijn het resultaat van Staatsolies ‘Open Door Policy Offshore Suriname’, die liep van 15 september 2015 tot en met 7 september 2016. Gedurende deze periode konden internationale oliebedrijven een bod doen op open offshore-blokken. Op basis van de vastgestelde criteria zijn de blokken 59 en 60 toegewezen aan respectievelijk het consortium en Statoil. De onderhandelingen met partijen zijn medio oktober 2016 gestart.

De overeenkomsten gelden voor dertig jaar. De contractduur is opgedeeld in een exploratie-, ontwikkelings- en productieperiode. Voor de exploratieperiode is er een minimumwerkprogramma overeengekomen, waarbij onder meer geologisch onderzoek, seismische datavergaring en exploratieboringen zullen worden verricht. Alle kosten in de exploratiefase zijn voor rekening van het consortium respectievelijk Statoil en worden pas terugbetaald nadat zij een commerciële ontdekking doen en die ook in productie brengen. Het contract biedt Staatsolie de mogelijkheid om tot maximaal tien procent te participeren in de ontwikkelings- en productiefasen.

Comments are closed.