Staatsolie sluit offshore-productiedelingscontract met Cairn Energy

WK Mobiel – Lucen Banket & Jonas Debusschere [Columbia & Belgie] 28 Juni
juni 28, 2018
Suriname Culinary Team wint brons tijdens Taste of the Caribbean 2018
juni 28, 2018
Show all

Staatsolie sluit offshore-productiedelingscontract met Cairn Energy

Staatsolie Maatschappij Suriname en haar nieuwe partner Cairn Energy uit Schotland hebben op 26 juni Het productiedelingscontract voor het offshore-blok 61ondertekend. Cairn Energy gaat olie zoeken in het Surinaamse zeegebied. Cairn start de exploratieactiviteiten met 2D (tweedimensionaal) seismisch onderzoek. In een later stadium zullen exploratieputten worden geboord.

Cairn toonde belangstelling voor een offshore-blok binnen de “Open door invitation”, die loopt van 15 september 2017 tot 14 september 2018. In deze periode kunnen belangstellende bedrijven een bod uitbrengen op een blok in het vrije zee areaal van Suriname. Cairn toonde interesse en bracht een bod uit op het gebied dat nu Blok 61 wordt genoemd. Het gebied is ongeveer 13.000 vierkante kilometer groot, ligt op het Demerara Plateau en heeft waterdieptes van 60 tot 1.100 meter.

Wim Dwarkasing, waarnemend Managing Director van Staatsolie, en Richard Ember,

Regional Director International van Cairn, ondertekenden namens de bedrijven het contract. De overeenkomst geldt voor dertig jaar. Alle kosten in de exploratiefase zijn voor rekening van Cairn en worden pas terugbetaald nadat een commerciële ontdekking is gedaan en die ook in productie is gebracht. Staatsolie heeft de mogelijkheid om tot maximaal twintig procent mee te doen in de ontwikkelings- en productiefasen.

Comments are closed.