Staatsolie haalt bijna dubbel het beoogde bedrag op met obligatielening

Dagbladen overzicht 05 mei
mei 5, 2015
Mogelijk politieke rel om weigering toestemming voor ophalen verkeersslachtoffers
mei 5, 2015
Show all

Staatsolie haalt bijna dubbel het beoogde bedrag op met obligatielening

Suriname neemt deel met 95 miljoen US dollar

De inschrijving voor de obligatielening 2015-2020 van Staatsolie, mag gerust een groot succes genoemd worden. Er is voor ruim USD 95 miljoen ingeschreven, wat bijna het dubbele is van het beoogde bedrag van USD 55 miljoen.

Alle inschrijvingen zijn toegewezen, maar Staatsolie behoudt zich het recht een toewijzing onherroepelijk terug te draaien, op basis van een te houden antecedentenonderzoekt.

Inschrijvers zijn tot en met donderdag 14 mei aanstaande om 13.00 uur in de gelegenheid, het bedrag waarvoor zij hebben ingeschreven te storten bij de bank van inschrijving.

De obligatielening, met een jaarlijkse rente van 7,75%, heeft als doel een deel van Staatsolie’s investeringsprogramma 2015-2020 te  financieren. Dit programma is begroot op ongeveer

USD 1 miljard en zal geinvesteerd worden is ondere de raffinaderij, boringen en het ethanol project. De investeringen worden hoofdzakelijk gefinancierd uit eigen middelen, aangevuld met leningen van een internationale groep van banken. De obligatielening is gelanceerd op 25 maart. De Surinaamsche Bank treed op als arrangeur/administrateur. Geïnteresseerden hebben tussen 30 maart en 30 april ingeschreven bij alle lokale banken. Staatsolie is verheugd met vooral het vertrouwen dat met deze obligatielening is getoond.

 

2 Comments

  1. Kailash Bisessar schreef:

    De tag in jullie post is verkeerd

  2. Stephen Emid schreef:

    Dat geeft alleen aan dat Wij geloof hebben in Onze Enige Staatsolie…Big Up.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.