Staatsolie-directeur: Bedrijf doet nog altijd goede zaken

Gleofilo Vlijter tekent profcontract in Israël
januari 16, 2018
Estland hoopt op Suriname voor plek in VN-Veiligheidsraad
januari 16, 2018
Show all

Staatsolie-directeur: Bedrijf doet nog altijd goede zaken

Bij succes met nieuwe techniek olie-industrie komende 25 jaar gegarandeerd

Staatsolie Maatschappij Suriname heeft de status van ‘billion dollar company’ verloren vanwege internationale ontwikkelingen, maar de zakelijke belangen worden nog steeds veiliggesteld. De maatschappij trekt nog altijd zes miljoen barrels olie uit de grond en dit heeft vrijwel geen impact op de reserves. Die zijn de afgelopen jaren juist toegenomen en gestabiliseerd op 84 miljoen barrels. De vooruitzichten zien er in ieder geval tot 2023 er zeer positief uit. Over 2017 is ruim negentig miljoen US dollar overgedragen aan de Staat uit een brutowinst van 110 miljoen US dollar.

Volgens Elias gaat Staatsolie dit jaar ook voor effectievere manieren om de aangetoonde reserves uit de grond te halen. De indruk ontstaat dat de aangetoonde reserve gelijk is aan de winbare hoeveelheid. De verhouding ligt echter schever. Van de aangetoonde reserves kan op dit moment niet meer dan 20 procent naar boven worden gehaald. Met nieuwe technieken kan dit uitgebouwd worden naar 35%. Indien dit lukt, zal de olie-industrie onder de huidige omstandigheden zeker nog 25 jaren gegarandeerd zijn. Dit is exclusief een eventuele olievondst in het zeegebied.

Wederom Rudolf Elias over de toekomst van Staatolie en de olie-industrie in Suriname. de vooruitzichten voor 2018 tot en met 2023 zien er goed uit.

Comments are closed.