Staatsolie begint zeeboringen

Leningenbeleid en staatsschuld rode draad bij aanvang begrotingsbehandeling
april 2, 2019
Adhin accepteert verontschuldigingen voor scheldpartij
april 2, 2019
Show all

Staatsolie begint zeeboringen

Staatsolie is begonnen met proefboringen voor de Surinaamse kust. Het startsein is maandag formeel gegeven door directeur Rudolf Elias tijdens een bezoek aan het boorplatform West Castor. Vanaf dinsdag wordt op volle toeren gedraaid. Bij Marai, de eerste put, die wordt aangelegd, zal geboord worden tot een diepte van 1 kilometer in de zeebodem.

“Wij staan aan het begin van een mooi jaar”, klinkt Elias enthousiast. Medio dit jaar doet het Amerikaanse Apache in de diepzee ook een proefboring. In de eerste helft van volgend jaar volgen Kosmos en Tullow Oil, ook in het diepzeegebied. Staatsolie boort in de nearshore, dichter op de kust. In totaal zullen van oost naar west negen boorputten worden aangelegd. De hele operatie zal het bedrijf circa 100 miljoen Amerikaanse dollar kosten.

Elias stelt tegenover de Ware Tijd, dat bij elke boorput minimaal 60 miljoen barrels winbare oliereserves aangetoond dient te worden voordat het besluit genomen zal worden om die in productie te brengen. Afhankelijk van de locatie van een succesvolle exploratieput zal worden besloten of in de directe omgeving nog meer proefboringen zullen worden uitgevoerd.

Comments are closed.