Staat in gelijk gesteld in zaak uitgifte berm Albergastraat

Landelijke scholieren- en studentenbond op non-actief
september 7, 2018
MAGIC 10 Hitlijst – 8 september 2018
september 8, 2018
Show all

Staat in gelijk gesteld in zaak uitgifte berm Albergastraat

Bewoners teleurgesteld in beslissing rechter

De buurtbewoners van het ‘Eerste Rijwegproject’ zijn donderdag in het kortgeding dat ze hadden aangespannen, door de rechter in het ongelijk gesteld. Ze zochten de ‘groene tafel’ op vanwege de bermbebouwing die plaatsvindt aan de Albergastraat niet ver de school. De bewonersvereniging stelde dat zij reeds toestemming hadden gekregen om de strook te gebruiken als parkeerplek voor de Albergaschool. Rechter Alida Johans oordeelde in het voordeel van de Staat/ het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost, die de vergunning heeft verstrekt, waardoor de bouw en opzet van een commerciële onderneming op de berm doorgaat. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) vindt dat het recht heeft gezegevierd.

In de evaluatiemeeting met collega vakministers en het DC Collectief is besloten dat het beleid op het stuk van aanvragen voor bermexploitatie aanscherping verdiend. Er zal een bredere aanpak komen in de procedure van aanvraag tot toewijzing van een vergunning, aldus de bewindsman.

RO-minister Edgar Dikan in gesprek met Radio10. De buurtbewoners van het ‘Eerste Rijwegproject’ zijn teleurgesteld in het vonnis van de kortgedingrechter. Het betekent dat er op korte termijn commerciële bedrijfsactiviteiten ontplooid worden op het terrein dat in eerste instantie was aangevraagd om als parkeerplaats te dienen voor de Albergaschool.

Comments are closed.