St. Wilhelmusschool Powakka viert 100-jarig bestaan

Dagbladen overzicht dinsdag 21 november 2017
november 21, 2017
Merkel heeft liever nieuwe Duitse verkiezingen dan minderheidskabinet
november 21, 2017
Show all

St. Wilhelmusschool Powakka viert 100-jarig bestaan

De St. Wilhelmusschool in Powakka vierde maandag haar honderdjarig jarig bestaan. Reden voor een feestje en stil te staan bij de geschiedenis van de onderwijsinstelling. Over de historie van de school is echter weinig bekend, zei directeur Gloria Power in haar toespraak. Een congregatie van Nederlandse monniken kwam 150 jaar geleden naar Suriname en stichtte in 1817 de St. Wilhelmusschool. Tot 1980 was er echter geen sprake van een volwaardige onderwijsinstelling en konden de leerlingen niet deelnemen aan de schooltoets.

Anno 2017 voldoet de school aan alle eisen van het ministerie en beschikt zelfs over een mediatheek. Echter groet de onderwijsinstelling uit haar voegen en is de tijd aangebroken om het gebouw te renoveren en uit te breiden, vertelt leerkracht Ronald Hanenberg.

Ronald Hanenberg van de St. Wilhelmusschool in Powakka die maandag het eeuwfeest vierde. De bestuursdienst van Para heeft de onderwijsinstelling een Hydro installatie geschonken voor het moestuinenproject, terwijl Schrijfster Magda Sabajo, die enkele boeken heeft geschreven over Powakka, enkele exemplaren aan de directeur overhandigde. Bij de festiviteiten waren enkele assembleeleden aanwezig, evenals bestuursleden van het RKBO, vertegenwoordigers van de vakbond en Monsigneur Karel Choennie.

Comments are closed.