St. Vincentius opent afdeling Acute Opname

Politiebond naar rechter over niet uitbetalen overwerk
oktober 2, 2015
Water en stroomtarieven omhoog met 60 procent
oktober 2, 2015
Show all

St. Vincentius opent afdeling Acute Opname

Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft donderdag de nieuwe afdeling Acute Opname opengesteld. Op deze hypermoderne afdeling worden patiënten opgenomen die extra zorg nodig hebben. De afdeling wordt gecoördineerd door internist Karin Waldring. Voorlopig worden patiënten vanuit de disciplines acute interne geneeskunde en neurologie opgenomen. In een later stadium zullen, al naar de behoefte, meer categorieën van patiënten kunnen worden ondergebracht op de afdeling.

De behoefte aan een afdeling Acute Opname is ontstaan door de vergrote toestroom van patiënten die via de Spoedeisende Hulp (SEH) het ziekenhuis binnenkomen. Deze patiënten hebben vaak extra zorg nodig. De totale investeringskosten voor de nieuwe afdeling bedragen ongeveer SRD 1.8 miljoen. De afdeling is gefinancierd met steun van donoren. Met name Staatsolie en de Centrale Bank van Suriname hebben enorm bijgedragen aan de realisatie van de afdeling.

Starnieuws geeft verder aan dat, het personeel onder leiding van hoofdverpleegkundige Letitia May is al enige weken voorbereid op de nieuwe taken. Aan de ingebruikname van de nieuwe afdeling gisteren, is een inzegening door pater Karel Choenni, voorafgegaan. Alle aanwezigen spraken de hoop uit op voorspoedige zorg aan de patiënten die acute ziekenhuiszorg nodig hebben. De officiële opening van de nieuwe afdeling Acute Opname zal op een later tijdstip plaatsvinden. Starnieuws (foto: Starnws)

Comments are closed.