Srefidensi-boodschap NPS: samen bouwen aan toekomst

VHP bij 38 jaar Srefidensi: regering moet toekomst natie veiligstellen
november 25, 2013
DA91 roept op tot strijd tegen corruptie bij 38 jaar Srefidensi
november 25, 2013
Show all

Srefidensi-boodschap NPS: samen bouwen aan toekomst

In haar Srefidensi-boodschap roept de NPS burgers op solidair , tolerant en verantwoordelijk te zijn voor elkaar in het belang van de ‘gemeenschappelijke toekomst’. “Het is van het grootste belang dat iedere Surinamer zich hiervan rekenschap geeft zodat wij samen verder bouwen aan een welvarend Suriname waar het goed vertoeven is.”

De zo geroemde culturele verscheidenheid van Suriname dient ‘liefdevol’ te worden gekoesterd en internationaal een voorbeeld te blijven. “In dit verband zijn wij een uniek voorbeeld in een wereld die niet gevrijwaard is van etnische conflicten en destructie”, aldus de NPS.

De partij staat stil bij de ‘rampspoed en destructie’, die jonge republiek sinds de onafhankelijkheid van 1975 is overkomen. Zoals de militaire dictatuur, de decembermoorden in 1982 en de Binnenlandse Oorlog en de ‘financieel economische chaos’ die gepaard is gegaan met die periode. “Het getuigt van veerkracht van de Surinaamse gemeenschap en bijzonder leiderschap van onze NPS voorlieden en de Front partners, waardoor wij die moeilijke periode met vereende kracht te boven zijn gekomen.”

De herdenking van Srefidensi dient tot bezinning op het heden en een projectie voor de toekomst, stelt de NPS. “De onafhankelijkheid moet beleefd worden en regeringen dienen het vertrouwen van de samenleving niet te beschamen. De huidige regering faalt daarin op vele fronten.”

Ondanks alle bezorgheid is er volgens de partij geen reden tot wanhopen. “De uitdaging is het beste politiek alternatief te kiezen, de juiste beslissingen te nemen en het getij te keren.” De NPS roept alle Surinamers “de handen ineen te slaan om te bouwen aan een eerlijke welvarende natie; vrij van corruptie en uitbuiting”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.