SPSB deed spoedbetalingen voor overheid’

SOZAVO vergroot distributie medische kaarten
mei 23, 2019
Diverse wijken constateren onregelmatige vuilophaal
mei 23, 2019
Show all

SPSB deed spoedbetalingen voor overheid’

De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) heeft in “de moeilijkste jaren” van de financiële crisis als geldschieter van de Staat gefungeerd. Spoedbetalingen voor de overheid werden door deze bank verricht omdat die niet in staat was dat zelf te doen. Deze voorschotten werden onmiddellijk aan de bank teruggeven zodra de overheid daartoe in staat was.

“Er zijn nimmer onregelmatigheden bij ons gemeld en rekeningen worden correct afgehandeld”, zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën dinsdag in het parlement bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling. Verschillende assembleeleden hadden vragen gesteld over de geluiden van mogelijke gesjoemel met overheidsmiddelen bij de SPSB.

De bewindsman merkte op dat SPSB net als andere commerciële banken een rekening van de Ontvanger der Belastingen en een rekening van de Ontvanger der Invoerrechten en Accijnzen heeft. Op deze rekeningen worden algemene middelen van de Staat gestort door bedrijven en personen die belastingplichtig zijn of op een andere manier de overheid moeten betalen. Hoefdraad: “Het ministerie van Financiën en zeker ook de Belastingdienst ontvangen afschriften van al haar rekeningen. Zo weten wij welke middelen er gestort worden. Net als de meeste andere banken verricht SPSB ook betalingen voor de overheid”. Hij gaf aan dat vooral SPSB-spoedbetalingen middels voorschotten heeft gedaan zoals in het kader van het huisvestingsbeleid en de sociale uitkeringen. Vooral bij stakingsdreiging.

Comments are closed.