Sportverslagen – 9 oktober 2019

BVL verliest zaak op cao-gronden, zegt voorzitter Mangre
oktober 9, 2019
10 Mobiel – Christina Creebsburg – 9 oktober 2019
oktober 9, 2019
Show all

Sportverslagen – 9 oktober 2019

Badminton:

Soren Opti is vorige week naar Nederland vertrokken, om daar tezamen met Mitch Nai Chung Tong te participeren in de Dutch Open 2019. Dinsdag kwam Opti in zijn Men’s Single uit tegen de Fransman Arnaud Merkle, maar verloor de wedstrijd in 2 sets (5-21/11-21). Woensdag speelden Opti en Nai Chung Tong in de Men’s Double tegen het Nederlandse koppel Jelle Maas en Robin Tabeling. Deze wedstrijd verloor het Surinaams duo in 2 sets:

10-21/11-21.

NBA Pre-Season:

Dinsdag:
Houston –Toronto 129-134 Guangzhou – Philadelphia 86-144 San Antonio – Miami 89-107 Dallas – Oklahoma City 104-119 Nieuw-Zeeland – Memphis 94-108 Minnesota – Phoenix 106-111 Denver – Portland 105-94 Woensdag: Dallas – Detroit Guangzhou – Washington Miami – Charlotte Orlando – Atlanta Utah – Milwaukee New Orleans – Chicago

Overig Sportnieuws:

Lionel Messi heeft in een interview op de Spaanse televisie nog maar eens benadrukt dat hij zijn loopbaan bij FC Barcelona wil afsluiten. De zesvoudig wereldvoetballer van het jaar voelt zich goed bij de club waarvoor hij al zijn hele carrière speelt. “Als het aan mij ligt, blijf ik hier. Dat is nooit anders geweest, vanwege mijn gevoel voor de club, de stad en de vriendschappen die ik heb opgebouwd. Ik wil dat niet inleveren”, aldus Messi. De 32-jarige sterspeler heeft in Camp Nou nog een contract tot medio 2021. In april van dit jaar liet Barcelona-voorzitter Josep Bertomeu weten dat hij Messi voor het leven wil vastleggen, maar zover is het nog niet gekomen. Messi zegt verder dat hij één keer aan een vertrek bij Barcelona heeft gedacht. In 2016 kreeg hij wegens belastingfraude 21 maanden cel – die straf hoefde hij overigens niet uit te zetten – en een boete van 2 miljoen euro. Een jaar later werd de straf teruggeschroefd naar 250.000 euro boete. “In die periode was ik van plan om te vertrekken. Niet omdat ik klaar was met Barcelona, maar omdat ik weg wilde uit Spanje. Ik voelde me benadeeld en wilde hier niet meer zijn, al heb ik nooit een aanbieding van een andere club gehad”, zegt hij. Messi begon in oktober 2004 aan zijn imponerende loopbaan bij Barcelona. Hij debuteerde onder coach Frank Rijkaard en kwam sindsdien tot 692 officiële duels, waarin hij 604 keer scoorde en 244 assists gaf. Naast zijn vele individuele prijzen – onlangs werd hij voor de zesde keer verkozen tot wereldvoetballer van het jaar – pakte de sterspeler met Barcelona onder meer vier keer de Champions League en tien keer de Spaanse landstitel.

AC Milan heeft Stefano Pioli aangesteld om de club uit het slop te trekken. Pioli tekent een contract voor twee jaar bij de club die dinsdag Marco Giampaolo ontsloeg. Pioli komt over van Fiorentina, daarvoor had hij onder meer Lazio, Inter en Bologna onder zijn hoede. AC Milan presteert al jaren onder de maat. Sinds Massimiliano Allegri in 2014 werd ontslagen zijn er al acht trainers aangesteld. Onder anderen clublegendes Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi kregen de kans bij de roemruchte club, maar konden het tij niet keren. De laatste titel stamt uit 2011.

Na zeven wedstrijden in de Serie A staat Milan op de dertiende plek met negen punten.

Comments are closed.