Sportverslagen – 9 juni 2020

Winkeliers uiten misnoegen over gedrag klanten
juni 9, 2020
Stijgende winkelprijzen grootste zorg groot deel samenleving
juni 10, 2020
Show all

Sportverslagen – 9 juni 2020

Internationaal Sport

Europese Bekercompetitie:

DFB Pokal: Halve FinaleDFB Pokal: Halve Finale
Dinsdag: Saarbrücken-Bayer LeverkusenWoensdag: Bayern München-Eintracht Frankfurt

De Italiaanse voetbalfederatie heeft besloten pas na 1 september de aan- en verkoop van voetballers toe te staan. De transferperiode eindigt op 5 oktober. De transferperiode in het Italiaanse voetbal verschuift naar twee maanden later dan gebruikelijk.

De transferperiode in het Nederlandse profvoetbal zal dit jaar uit twee delen bestaan. De eerste overschrijvingsperiode is nu van 1 juli tot en met 21 juli. Later wordt bepaald wanneer de tweede fase, van negen weken, ingaat. De FIFA heeft een verzoek van de KNVB tot aanpassing ingewilligd. In Frankrijk is maandag de transferperiode ingegaan, maar alleen voor binnenlandse transfers.

Brazilië is geen kandidaat meer voor het organiseren van het WK voetbal voor vrouwen in 2023. De regering van het Zuid-Amerikaanse land wil niet financieel garant staan voor het evenement, omdat de coronacrisis de economie zwaar heeft getroffen, meldde de Braziliaanse voetbalbond CBF. Brazilië zal nu Colombia, de andere Zuid-Amerikaanse kandidaat, steunen. Vanwege de fiscale en economische bezuinigingen als gevolg van de coronapandemie, vindt de regering het niet verstandig de door de FIFA gevraagde financiële garanties te ondertekenen”, luidde een verklaring van de CBF. Met het terugtrekken van Brazilië blijven nu Colombia, Japan en de combinatie Australië/Nieuw-Zeeland over als de kanshebbers het toernooi te organiseren in 2023. Het vorige WK voor vrouwen was in 2019.

Alfred Schreuder vertrekt per direct bij TSG Hoffenheim. De club meldt dat beide partijen dat na onderling overleg hebben besloten. Ook broer Dick, die als assistent fungeerde, vertrekt. Het ontslag van de 47-jarige Nederlander is opvallend te noemen, aangezien hij met een uitgeklede ploeg sterk presteerde in de Bundesliga. De club uit het westen van Duitsland bezet na 30 speelronden de zevende plek en doet nog volop mee in de strijd om een Europa League-ticket. Afgelopen weekeinde speelde Schreuder met zijn ploeg met 2-2 gelijk tegen Fortuna Düsseldorf.

Kylian Mbappé is de duurste voetballer van het moment. Althans, volgens een nieuw onderzoek van het International Centre for Sports Studies (CIES). De PSG-sterspeler is volgens het CIES liefst 259,2 miljoen euro waard. Daarmee is hij de enige speler die op dit moment de grens van de 200 miljoen marktwaarde overschrijdt. Manchester City-aanvaller Raheem Sterling is goed voor het zilver, met een waarde van 194,7 miljoen. Dortmund-toptalent Jadon Sancho staat derde met 179,1 miljoen. De top vijf wordt compleet gemaakt door Liverpool-rechtsback Trent Alexander-Arnold (171,1 miljoen) en Manchester United-aanvaller Marcus Rashford (152,3 miljoen). Lionel Messi vinden we ’pas’ terug op de 22e plaats. De Argentijnse superster van FC Barcelona is de laagst gerangschikte speler met een waarde boven de 100 miljoen, vooral vanwege zijn nog eenjarige contract en zijn leeftijd.

Vanessa Bryant eist honderden miljoenen van het helikopterbedrijf en de nabestaanden van de piloot die betrokken was bij de crash waarbij haar man Kobe (41) en dochter Gianna (13) verongelukten. Dat meldt de Amerikaanse site The Blast, dat over de rechtbankpapieren beschikt. Daarin staat onder meer dat de weduwe compensatie wil zien voor financiële schade, niet-financiële schade en gemiste rente. Daarnaast eist ze een boete. In de documenten is te lezen: „Alhoewel het precieze bedrag dat de aanklager eist nog bepaald moet worden, bedragen de gemiste toekomstige inkomsten van Kobe Bryant honderden miljoenen dollars.”

De Amerikaanse voetbalbond USSF overweegt om in de toekomst knielen toe te staan tijdens het afspelen van het volkslied. De raad van bestuur van de USSF voert dinsdag overleg daarover tijdens een telefonische vergadering. Knielen is het symbool geworden van de strijd tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. Veel mensen zijn de afgelopen weken de straat opgegaan om hun afschuw uit te spreken over de dood van de zwarte man George Floyd. Colin Kaepernick introduceerde in 2016 het gebaar van knielen, als speler van NFL-club San Francisco 49ers en hij kreeg vervolgens geen nieuw contract van zijn club en slaagde er daarna niet in om een nieuwe werkgever te vinden. de USSF vermoedelijk dinsdag al stemt over het gevoelige onderwerp en anders op vrijdag tijdens de driemaandelijkse vergadering van de raad van bestuur. Het Amerikaanse vrouwenteam, deed maandag een oproep om knielen tijdens het volkslied toe te staan. De ploeg vroeg de bond daarnaast om excuses te maken aan zwarte speelsters en fans.In 2017 voerde de USSF de regel in dat spelers en staf “respect moeten tonen en dienen te staan tijdens het spelen van het volkslied bij elk evenement waarin de federatie is vertegenwoordigd”. De USSF deed dat naar aanleiding van een actie van Megan Rapinoe. De sterspeelster van de Amerikaanse voetbalvrouwen ging in 2016 voorafgaand aan een wedstrijd tegen Thailand op één knie zitten tijdens het afspelen van het volkslied.

Comments are closed.