Sportverslagen – 8 mei 2020

OKB niet eens met mededeling BiZa over aanwezigheid leden bij stemlokalen
mei 8, 2020
10 Op Zondag – Milieudeskundigen: Nancy Del Prado & Rudi Van Kanten – 10 Mei 2020
mei 10, 2020
Show all

Sportverslagen – 8 mei 2020

De vuisten van Jairzinho Rozenstruik jeuken extra en zaterdag zal Francis Ngannou daarvoor het gelag moeten betalen. “Ik sla hem in de tweede ronde knock-out!” belooft Bigi Boy. “Maar schrik niet als het al in de eerste ronde gebeurt.” Na ruim vijf maanden stapt Rozenstruik zaterdag in de UFC-achthoek: de Surinaamse MMA-vechter treedt aan tegen de Fransman Ngannou. Hoewel het geen titelgevecht betreft, is de partij tussen de nummer zes (Bigi Boy) en de nummer twee (Ngannou) in de zwaargewicht-divisie de meest geanticipeerde match-up van de avond tijdens UFC 249 in Jacksonville, Florida.

De IFAB, de spelregelcommisse van de FIFA, heeft vrijdag ingestemd met een tijdelijke spelregelwijziging waardoor in sommige competities elke ploeg vijf spelers per wedstrijd mag wisselen. De wijziging geldt niet voor de Eredivisie. Met de exra wissels wil de FIFA het welzijn van de spelers extra beschermen, nadat zij lange tijd geen wedstrijd gespeeld hebben. De regelwijziging is tot en met 31 december 2020 van kracht en geldt alleen voor competities die voor die datum zijn afgerond.

De spelers van FC Barcelona, arriveren in trainingstenue en met mondkapje op het complex van de Spaanse koploper. ‘Barça’ werkt vanochtend zijn eerste oefensessie sinds 13 maart af, de spelers trainen voorlopig individueel. La Liga hoopt op 20 juni de competitie te kunnen hervatten.

Getafe-voorzitter Ángel Torres heeft donderdag een mooi gebaar richting de eigen supporters gemaakt. Vanwege de coronacrisis verlengt én betaalt de Spanjaard komend seizoen de seizoenkaarten. “De 13.500 seizoen-kaarthouders krijgen hun abonnement voor volgend seizoen gratis voor de duels in La Liga. We gaan ze niks in rekening brengen, ze hoeven helemaal niets te betalen. Dat doe ik wel uit eigen zak”, zegt Torres tegen Radio Marca. De fans van Getafe kunnen dit seizoen geen wedstrijd van hun favoriete team meer bezoeken, omdat de jaargang waar mogelijk wordt afgemaakt zonder publiek. Waarschijnlijk zullen ook volgend seizoen veel wedstrijden zonder publiek worden gespeeld.

Olympique Lyon heeft besloten om twee rechtszaken aan te spannen tegen competitieorganisator LFP. De Franse club voelt zich benadeeld door de manier waarop het seizoen in de Ligue 1 tot een einde is gebracht. De Franse competitie werd eind april net als de Eredivisie definitief gestaakt vanwege de coronacrisis. De LFP besloot de Europese tickets te verdelen op basis van de huidige ranglijst en daardoor grijpt nummer zeven Olympique Lyon overal naast. De club van Memphis Depay, die slechts één punt minder had dan OGC Nice en Stade de Reims, zag ook de finale van de Coupe de la Ligue voor onbepaalde tijd uitgesteld worden. Bij een zege op Paris Saint-Germain in de eindstrijd was Lyon zeker geweest van een Europees ticket.

De Formule 1 gaat mogelijk races die niet op de Formule 1-kalender van 2020 stonden alsnog toevoegen. Chase Carey, CEO van de Formula One Group, bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met alternatieve circuits. Naar verluidt gaat het vooral om circuits die in het verleden wel al veelvuldig op de kalender stonden. Imola in Italië en het Duitse Hockenheim zouden interesse hebben getoond, evenals het Portugese Portimão, waar nog nooit een Formule 1-race is verreden.

Son Heung-min heeft zijn dienstplicht in Zuid-Korea glansrijk afgerond. De aanvaller van Tottenham Hotspur behoorde tot de beste vijf rekruten van een groep van 157 militairen en kreeg een onderscheiding. De 27-jarige Son, die door de coronacrisis eindelijk alle tijd had om zijn drie weken durende dienstplicht te vervullen, maakte op het eiland Jeju indruk bij het onderdeel schieten. Hij was foutloos, laat een woordvoerder van het Koreaanse leger vrijdag weten. De militaire dienstplicht in Zuid-Korea duurt normaal gesproken 21 tot 24 maanden, maar die periode kan verkort worden als iemand een belangrijke sportprestatie levert voor het land. Omdat Son met het nationale elftal in 2018 goud won op de Aziatische Spelen, hoefde hij slechts een training van drie weken te volgen. Er staat nog wel 544 uur aan maatschappelijk werk open voor de 87-voudig international, die hij voor 2023 moet voldoen. Son zal het maatschappelijk werk op een later moment doen, want hij is inmiddels al teruggekeerd naar Engeland voor het vervolg van de Premier League.

Comments are closed.