Sportverslagen – 8 juni 2020

10 Mobiel – Ruben Del Prado – 8 juni 2020
juni 8, 2020
Covid-19 (Coronavirus):
juni 9, 2020
Show all

Sportverslagen – 8 juni 2020

Europese competities:

Bundesliga:Bundesliga:
Zondag: Werder Bremen-Wolfsburg 0-1 Union Berlijn-Schalke 04   1-1 Augsburg-Köln 1-1Stand: 1.Bayern München 30-70pnt 2.Borussia Dortmund 30-63pnt 3.RB Leipzig 30-59pnt 4.Mönchengladbach 30-56pnt 5.Bayer Leverkusen 30-56pnt

Voor televisiekijkers zal het donderdag lijken alsof er gewoon toeschouwers aanwezig zijn als de Spaanse competitie wordt hervat. Tijdens de tv-uitzendingen wordt het publiek op de tribunes geprojecteerd. Daarnaast zullen er ook audio-opnames van stadiongeluiden uit de videogame FIFA 20 worden gebruikt. Ook bij wedstrijden van de Duitse Bundesliga worden er al geluiden toegevoegd om de wedstrijden aantrekkelijker te maken. “Dankzij deze technologieën kunnen de wedstrijden op een attractieve manier bekeken worden. De beleving zal erg dicht in de buurt komen bij hoe mensen naar wedstrijden keken en luisterden voordat de competitie werd stilgelegd”, schreef La Liga zondag. In Spanje hebben televisiekijkers de keuze of ze de wedstrijd zonder virtueel publiek en virtueel stadiongeluid willen zien, of mét. In andere landen wordt alleen de optie met geprojecteerd publiek en geluid aangeboden.

Het internationaal sporttribunaal CAS zal zich van maandag tot en met woensdag bezighouden met de Europese schorsing van Manchester City. De UEFA heeft de huidige kampioen van Engeland voor twee jaar uitgesloten van deelname aan de Champions League en Europa League, vanwege „ernstige schendingen” van de financiële regels. City zou bewust veel hogere sponsorgelden hebben opgegeven dan daadwerkelijk het geval was, om zo de inkomsten en uitgaven voor Financial Fair Play in balans te krijgen. De Engelse club, die in handen is van een schatrijke Arabische investeringsgroep, tekende beroep aan bij het CAS. Het is niet bekend wanneer het CAS uitspraak doet. Manchester City kreeg ook een boete van 30 miljoen euro. De club wil echter vooral de Europese uitsluiting van tafel krijgen. De huidige nummer 2 van de Premier League vreest dat heel wat topspelers willen vertrekken als ze de komende twee seizoenen niet in de Champions League kunnen uitkomen.

De KNVB verwacht dat het amateurvoetbal op tijd aan het nieuwe seizoen kan beginnen, met uitzondering van de tweede -en derde divisie. Dat schrijft de voetbalbond in een nieuwsbrief. Daarin vermeldt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, dat de competities beginnen zoals van te voren werd verwacht. Het seizoen 2020/2021 gaat dus volgens originele planning van start. Vanaf 1 september, geheel volgens de richtlijnen van de RIVM die ook voor het profvoetbal gelden, kan er dus weer gevoetbald worden. De tweede -en derde divisie beginnen dus iets later dan gepland. Die competities zouden aanvankelijk in het weekend van 22 en 23 augustus van start gaan.

Het strafproces tegen de voormalige atletiekbaas Lamine Diack is maandag van start gegaan in een Parijse rechtbank. De 87-jarige Senegalees staat terecht voor fraude en corruptie. Diack, die van 1999 tot 2015 de voorzitter was van de internationale atletiekfederatie IAAF (nu World Athletics), is aanwezig in de rechtszaal. Justitie in Frankrijk deed vier jaar onderzoek naar betalingen van meer dan 3,45 miljoen euro die Diack zou hebben ontvangen voor het verdoezelen van positieve dopingtests van met name Russische atleten, die daardoor gewoon konden meedoen aan bijvoorbeeld de Olympische Spelen in Londen van 2012. Ook zou Diack als lid van het Internationaal Olympisch Comité geld hebben aangenomen om voor Tokio te stemmen als locatie voor de Spelen van 2020, inmiddels 2021. Diack houdt vol dat hij onschuldig is. De Senagalees zit al jaren in huisarrest in Frankrijk. Hij kan een celstraf tot 10 jaar krijgen.

CCC zal volgend jaar niet langer de hoofdsponsor zijn van de wielerploeg van onder anderen Olympisch kampioen Greg Van Avermaet. De Poolse schoenenfabrikant is hard getroffen door de coronacrisis.”We zijn actief op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor 2021″, meldt teambaas Jim Ochowicz maandag in een verklaring.CCC is sinds 2019 de geldschieter van het team, dat daarvoor BMC heette. Het bedrijf tekende een contract voor drie jaar, maar in de afgelopen maanden werd al duidelijk dat het bedrijf hier een jaar eerder mee wilde stoppen dan afgesproken. De schoenenverkoop is ingestort door de coronacrisis.

Comments are closed.