Sportverslagen – 7 mei 2020

Oud-parlementsvoorzitter Emile Wijntuin overleden
mei 7, 2020
10 Mobiel – Reshma Kuldipsingh – 7 mei 2020
mei 7, 2020
Show all

Sportverslagen – 7 mei 2020

De internationale voetbalbond FIFA is een onderzoek gestart naar de miljoenentransfer van Bruno Fernandes van Sporting CP naar Manchester United, na een klacht van Fernandes’ voormalige club Sampdoria. De 25-jarige Fernandes stapte in januari voor 55 miljoen euro over van Sporting naar United. Sampdoria vindt dat het vanwege een doorverkoopclausule recht heeft op 10 procent van die transfersom. Fernandes speelde in het seizoen 2016/2017 voor de Serie A-club en stapte vervolgens voor 8,5 miljoen euro (exclusief bonussen) over naar Sporting.

Jeffrey Bruma vindt het een goede zaak dat de Bundesliga binnenkort hervat kan worden. De verdediger van VfL Wolfsburg, die op huurbasis voor 1. FSV Mainz 05 speelt, genoot woensdag met volle teugen van de eerste training in groepsverband. “Dat was weer even lekker ja”, zegt Bruma in gesprek met de NOS. “Het was wel even wennen – vooral toen we een potje elf tegen elf deden – maar het voelde goed aan. Ik heb zeven weken geen duel kunnen uitvechten, dus het was lekker om die schouderduw er weer in te zetten.”

De Zuid-Koreaanse voetbalbond heeft besloten de openingswedstrijd van het seizoen vrijdag wereldwijd gratis uit te zenden op YouTube en Twitter. De bond ziet zo kans de K-League enorm te promoten omdat er door het coronavirus verder vrijwel geen voetbal is. Het openingsduel tussen Jeonbuk Hyundai en Suwon Samsung begint vrijdag in het Jeonju World Cup Stadium. Bij Jeonbuk is er kans op speeltijd voor spits Lars Veldwijk, die afgelopen winter overkwam van Sparta.

Enkele basketbalclubs uit de NBA openen vrijdag de deuren van hun trainingscomplex. De spelers die dat willen, kunnen onder strenge voorwaarden weer voorzichtig gaan trainen. Volgens Amerikaanse media gaan Portland Trail Blazers, Denver Nuggets, Houston Rockets en Cleveland Cavaliers direct gebruikmaken van de mogelijkheid om vrijdag weer te starten. Commissaris Adam Silver praat de basketballers vrijdag bij over de plannen om de competitie weer langzaam op te starten. De spelers kunnen dan ook al hun vragen stellen over het hervatten van de trainingen.

Het is de bedoeling dat de motorcoureurs uit de MotoGP eind juli aan hun seizoen beginnen met twee wedstrijden in Jerez. De autoriteiten in Andalusië, het gemeentebestuur van Jerez en organisator Dorna Sports hebben de Spaanse overheid gevraagd om op 19 en 26 juli te mogen racen op het Circuit de Jerez-Angel Nieto. Eerst zou daar de Grote Prijs van Spanje gehouden moeten worden, een week later gevolgd door de Grote Prijs van Andalusië. Als de Spaanse overheid toestemming geeft, zou op 2 augustus ook een wedstrijd uit het WK Superbikes verreden kunnen worden in Jerez.

De Bundesliga zal definitief op zaterdag 16 mei weer gaan beginnen. Organisator DFL, de Duitse bond DFB en de clubs hebben daar donderdag een akkoord over bereikt in een videovergadering. De Bundesliga gaat verder met de 26e speelronde. Onder meer de derby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 en het degradatieduel tussen Fortuna Düsseldorf en SC Paderborn behoren tot de eerste wedstrijden. De Bundesliga, die op 13 maart werd stilgelegd als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, is de eerste grote competitie waarin er weer gevoetbald zal worden.Er moeten nog 82 wedstrijden worden gespeeld. Die zullen allemaal zonder publiek worden afgewerkt. Bovendien gelden er strenge maatregelen op het gebied van testen en hygiëne.

Comments are closed.