Sportverslagen – 7 juli 2020

10 Mobiel – Leo Johns – 7 juli 2020
juli 7, 2020
Ode aan Jules Sedney
juli 8, 2020
Show all

Sportverslagen – 7 juli 2020

Internationaal Sport

Europese competities:

La Liga:Premier League:Serie A:
Maandag: Levante-Real Sociedad 1-1 Sevilla-SD Eibar 1-0   Dinsdag: Alencia-Real Valladolid Celta Vigo-Atlético MadridMaandag: Tottenham Hotspur-Everton 1-0   Dinsdag: Crystal Palace-Chelsea Watford-Norwich City Arsenal-Leicester CityDinsdag: Lecce-Lazio Roma AC Milan-Juventus

                                                                                                                                                                         Voetbal:

„Mooi.” Zo noemde José Mourinho de verbale ruzie in het veld tussen zijn keeper Hugo Lloris en aanvaller Son Heung-min tijdens het gewonnen duel met Everton (1-0). De Franse doelman wond zich daarbij mateloos op over het nonchalante spel van de aanvaller uit Zuid-Korea. Ze moesten door ploeggenoten uit elkaar worden gehouden. Na een reeks van tegenvallende resultaten had Mourinho zijn spelers opgeroepen wat kritischer op elkaar te zijn. „We hebben elkaar de waarheid verteld en ik heb de spelers de waarheid verteld. Dat hebben ze opgepikt. Als iemand de schuld heeft aan dit incident ben ik dat. Maar ik vond het mooi om te zien dat de spelers iets hebben gedaan met mijn kritiek.”.

Opluchting was er bij Werder-aanvoerder Davy Klaasen nadat de ploeg uit Bremen zich had verzekerd van een langer verblijf in de Bundesliga. Bremen speelde 2-2 bij Heidenheim en dat was na de 0-0 thuis voldoende voor de nummer 16 om nog een jaar op het hoogste niveau te mogen spelen in Duitsland. Werder begint volgende jaar aan het 57e seizoen in de Budesliga, dat is het meeste van alle Duitse clubs. Alleen in seizoen 1980/1981 speelde de club niet op het hoogste niveau. Werder veroverde in 2004 voor het laatst de landstitel.

In het ontwerp van de nieuwe eredivisiebal staat een elftal aan talentvolle Nederlandse hiphopartiesten. Daarmee stapt de bal over van de klassieke kunsten – op de vorige editie waren etsen van Rembrandt te zien – naar een nieuwe generatie kunstenaars. De nieuwe Derbystar Eredivisiebal werd dinsdagochtend officieel gepresenteerd. Muzieklabels Top Notch en Noah’s Ark zijn dit jaar de ontwerpers. Top Notch en Noah’s Ark zijn samen de vierde gastontwerper van de eredivisiebal. Henk Schiffmacher was in 2017 de eerste, daarna volgden Johnny de Mol en het Rijksmuseum.Als de eredivisieclubs binnenkort oefenduels gaan spelen wordt de bal voor het eerst in gebruik genomen.

FC Dallas zal deze maand niet meedoen aan het toernooi van de Major League Soccer (MLS) in Orlando. De Amerikaanse club is uitgesloten van deelname nadat tien spelers positief zijn getest op het coronavirus.FC Dallas arriveerde vorige week al in Orlando, waar de spelers en staf uitgebreid werden onderzocht. Uiteindelijk bleek dat tien spelers en een lid van de technische staf het COVID-19-virus onder de leden hebben.”Van de 550 spelers die we in Orlando hebben getest, testten er dertien positief. Aangezien tien van die dertien besmettingen bij FC Dallas vandaan komen, konden we niet anders dan deze club uitsluiten van deelname”, zegt MLS-baas Don Garber

De positie van coach Quique Setién staat niet onder druk bij FC Barcelona. Sterker nog, voorzitter Josep Maria Bartomeu meldde dinsdag dat Setién, die met zijn team inmiddels vier punten achterstand heeft op Real Madrid, volgend seizoen ook op de bank zit bij de Catalanen. „Setién blijft hier werkzaam. Ik ben best wel tevreden over hoe de ploeg zich ontwikkelt. We hebben de laatste weken duidelijke verbeteringen gezien onder Setién”, zei Bartomeu. De coach zelf blijft rustig onder de speculaties dat hij aan zijn laatste weken op de bank bij Barcelona bezig zou zijn. „Ik heb niet het idee dat er wat staat te gebeuren”, zei hij op de persconferentie voor het duel met Espanyol van woensdag. „Ik ben gewend geraakt aan dit circus. Ik doe gewoon mijn werk en heb het gevoel dat de leiding tevreden is.”

Tennis:

Roger Federer herstelt voorspoedig van de tweede knieoperatie die hij begin juni onderging. De 38-jarige Zwitser is aan een revalidatie begonnen die hem in topvorm naar Wimbledon 2021 moet brengen. Federers jongste wedstrijd dateert van 7 februari, toen hij in Zuid-Afrika een liefdadigheidsduel afwerkte tegen Rafael Nadal. Twee weken later werd zijn weerbarstige knie geopereerd. Vervolgens dwong het coronavirus ook de meest gelauwerde tennisser aller tijden in een lockdown. Federer bracht de lockdown samen met zijn vrouw en vier kinderen hoog in de Zwitserse bergen door. Hij verdeelde zijn tijd tussen gezin, zaken, revalidatie en huishoudelijke klusjes. „Ik ben heel voorzichtig geweest. Wij wonen in de bergen, ver weg van de bewoonde wereld, waar amper iemand passeert. Ik heb zelfs mijn ouders drie maanden lang niet gezien”,aldus Federer.

Formule 1:

Ferrari voert al deze week een aantal updates door aan de auto. Het Italiaanse team reageert daarmee op het tegenvallende optreden bij de eerste Grand Prix van het seizoen in Oostenrijk.De bedoeling was aanvankelijk dat de aanpassingen aan de wagen pas plaats zouden vinden voor de Grand Prix van Hongarije op 19 juli, maar na afgelopen weekend zijn die plannen gewijzigd.”Het is nu duidelijk dat we op alle vlakken moeten verbeteren”, zegt Ferrari-baas Louis Camilleri. “De enige oplossing is om direct te reageren en het doet me goed om te zien dat Mattia (Binotto, teambaas, red) en iedereen binnen het team dat ook meteen doen.””Er mogen niet meteen wonderen van ons worden verwacht. We zullen het gat met de voorste teams niet direct helemaal dichten. Maar snellere rondetijden stellen de coureurs beter in staat om hun talent te tonen. We werken hard aan een oplossing.”

NFL:

American footballspeler Patrick Mahomes wordt met zijn nieuwe miljoenencontract de bestbetaalde speler in de National Football League (NFL). De 24-jarige quarterback kwam een contractverlenging tot en met 2031 overeen met zijn club Kansas City Chiefs ter waarde van 450 miljoen dollar, meld sportzender ESPN. Mahomes was uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de NFL in 2018 en leidde de Kansas Chiefs vorig jaar naar de winst in de Super Bowl. De quarterback gaat het laatste jaar van zijn rookie-deal in, waarin hij naar verluidt 2,8 miljoen dollar verdiend en vervolgens 24,8 miljoen in het vijfde jaar. Kansas voegt daar nog tien jaar aan toe. In die twaalf seizoenen zal hij dan bij elkaar 477,6 miljoen dollar verdienen. Het is het grootste contract in de professionele sportwereld in Noord-Amerika. Dat is meer dan het contract voor 12 jaar van 426,5 miljoen dollar dat honkballer Mike Trout in 2019 tekende bij de Los Angeles Angels.

NBA:

Zelfs LeBron James valt steil achterover van het monstercontract voor American footballspeler Patrick Mahomes. Die krijgt volgens sportzender ESPN bij zijn club Kansdas City Chiefs een contract ter waarde van maar liefst van 450 miljoen dollar. Het contract loopt wel tot en met 2031. Cijfers om van achterover te vallen. NBA-superster LeBron James tekende zelf ooit bij de LA Lakers een vierjarig contract van ongeveer 135 miljoen euro, maar was toch serieus onder de indruk van dat van Mahomes. „Mag ik 5 dollar lenen?”, vroeg ’The King’ op Instagram.

Comments are closed.