Sportverslagen – 6 oktober 2021

Coronavirus (COVID-19):
oktober 6, 2021
Nog onduidelijkheid rondom nieuw onderwijssysteem
oktober 6, 2021
Show all

Sportverslagen – 6 oktober 2021

UEFA Nations League:

Woensdag: halve finale
Italië -Spanje

De Nations League valt qua aanzien nog altijd in het niet bij een EK of WK, maar bondscoach Roberto Mancini van Italië benadrukt dat hij juist veel waarde hecht aan het relatief nieuwe toernooi. “De Nations League is heel belangrijk voor ons om beter te worden”, zei Mancini dinsdagavond op zijn persconferentie. “Het lijkt misschien allemaal niet zo belangrijk, omdat de wedstrijden na het EK worden gespeeld, maar als het andersom was geweest, hadden we een heel andere situatie gehad.” Italië eindigde in de groepsfase van de Nations League in een poule met Nederland, Polen en Bosnië en Herzegovina als eerste, zonder een wedstrijd te verliezen. De ‘Nerazzurri’ veroverden afgelopen zomer ook de Europese titel en zijn inmiddels al 37 wedstrijden op rij ongeslagen, een mondiaal record. De andere halve finale in de Nations League wordt donderdagavond in Turijn gespeeld en gaat tussen België en Frankrijk. De eindstrijd en het duel om de derde plek worden zondag gespeeld.

Een groep van 24 topvoetbalsters uit Venezuela beschuldigt oud-bondscoach Kenneth Zseremeta van grensoverschrijdend gedrag. De 55-jarige trainer uit Panama werkte tussen 2008 en 2017 bij de nationale voetbalbond van Venezuela, waar hij diverse jeugdelftallen onder zijn hoede had. Volgens de voetbalsters maakte hij zich schuldig aan fysiek en mentaal misbruik. De 24 speelsters, onder wie Deyna Castellanos van de Spaanse topclub Atlético Madrid, deelden een gezamenlijke verklaring via sociale media. „Afgelopen jaar heeft een van onze teamgenoten ons verteld dat ze sinds haar veertiende seksueel is misbruikt door de coach. We hebben besloten om de stilte te doorbreken, om te voorkomen dat deze coach meer slachtoffers creëert met fysiek, psychologisch en seksueel misbruik en intimidatie.” Zseremeta heeft vooralsnog niet gereageerd op de beschuldigingen. De afgelopen dagen kwamen ook voetbalsters uit de Verenigde Staten en Australië al naar buiten met verhalen over seksueel misbruik en intimidatie.

FC Barcelona heeft in het seizoen 2020/2021 een recordverlies van 481 miljoen euro geleden. De Spaanse grootmacht wijt het grote tekort mede aan de coronacrisis, al gaf de club ook voor het eerst meer dan 1 miljard euro uit.Als gevolg van het recordverlies had FC Barcelona bij het afsluiten van het boekjaar op 30 juni een negatief eigen vermogen van 451 miljoen euro. Bovendien heeft de club nog een bankschuld van 533 miljoen euro.Vorige week werd duidelijk dat de 26-voudig landskampioen door een forse omzetdaling dit seizoen slechts 97 miljoen euro aan salarissen mocht besteden van La Liga. Vorig seizoen was dat nog ruim 382 miljoen euro.

De spelers van Hertha BSC die zich niet hebben laten vaccineren tegen COVID-19, moeten voortaan zelf de verplichte coronatests betalen. Dat zegt technisch directeur Fredi Bobic van de Bundesliga-club.  Alle clubs uit de Bundesliga moeten hun spelers minimaal twee keer per week laten testen. Zo’n PCR-test kost in Duitsland rond de 70 euro. Spelers die zich niet hebben laten inenten worden bij Hertha vaker getest, soms wel zes keer per week. Tot voor kort betaalde de club die tests, maar ze moeten die kosten voortaan voor eigen rekening nemen. Volgens directeur Bobic is ruim 90 procent van de selectie “zonder enige dwang” gevaccineerd.

De Amerikaanse MMA-vechter Justin Thornton is deze week overleden in het ziekenhuis. Hij was bijna zes weken geleden knock-out geslagen in een wedstrijd van het Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) in Mississippi. Bij het gevecht zonder bokshandschoenen werd hij na 19 seconden gevloerd door zijn tegenstander. Officieel is er nog niets bekend over de exacte doodsoorzaak van de 38-jarige MMA-veteraan. Bij het gevecht op 20 augustus raakte hij zwaargewond. Na de klap smakte hij met zijn hoofd voorover op de vloer. Met ernstig letsel aan zijn ruggengraat werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Volgens een bericht op zijn Facebook-pagina was Thornton deels verlamd geraakt en lag hij aan de beademing. In zijn MMA-carrière had Thornton 24 professionele wedstrijden gevochten. Daarvan won hij er acht en verloor hij er zestien.

Het Glory Collison 3-titelgevecht tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem op 23 oktober gaat niet door. Dat meldt Glory op Facebook. „Met spijt in ons hart moeten we melden dat Alistair Overeem geblesseerd is en niet kan meedoen met GLORY Collision 3. Hij kan pas begin volgend jaar vechten. Verhoeven en Overeem zouden elkaar op zaterdag 23 oktober treffen in Arnhem, met als inzet de wereldtitel bij de zwaargewichten. Verhoeven heeft die titel sinds 2013 in bezit. Overeem wilde zijn wereldtitel in het kickboksen heroveren, maar een blessure verhindert dat hij het over ruim twee weken kan opnemen tegen Verhoeven. ” Verhoeven zal op 23 oktober sowieso in actie komen. Glory zet in op Jamal Ben Saddik als vervanger van Overeem, meldt de vechtsportbond tegenover De Telegraaf.

Sifan Hassan maakt kans om te worden gekozen tot atlete van het jaar in Europa. De 28-jarige Nederlandse, die op de Olympische Spelen van Tokio twee gouden medailles veroverde, heeft concurrentie van hoogspringster Maria Lasitskene uit Rusland en de Poolse kogelslingeraarster Anita Wlodarczyk. Ook zij wonnen afgelopen zomer goud in Japan. Hassan werd olympisch kampioene op de 5.000 en 10.000 meter en pakte brons op de 1.500 meter. De geboren Ethiopische werd de eerste atlete die deze drie afstanden combineerde op een kampioenschap. De Europese atletiekbond huldigt de atleet en atlete van het jaar volgende week zaterdag (16 oktober) in Lausanne. 

NBA:

Dinsdag:Woensdag:
Indiana Pacers-New York Knicks 104-125
Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls 95-131
Washington Wizards-Houston Rockets 119-125
Milwaukee Bucks-Memphis Grizzlies 77-87
LA Lakers at Phoenix Suns
San Antonio Spurs at Detroit Pistons Cleveland Cavaliers at Atlanta Hawks
Orlando Magic at New Orleans Pelicans
Utah Jazz at Dallas Mavericks
Denver Nuggets at Golden State Warriors
Sacramento Kings at LA Clippers

Comments are closed.