Sportverslagen – 6 mei 2021

‘Surinamers blij met steun van familie in buitenland’
mei 6, 2021
10 Mobiel – Jimmy Algoe – 6 mei 2021
mei 6, 2021
Show all

Sportverslagen – 6 mei 2021

Champions League:                                     Europa League:

Halve Finale: returnHalve Finale Return:
Woensdag:
Chelsea-Real Madrid 2-0
Chelsea door naar de finale
Finale:
Chelsea-Manchester City

Donderdag:
Arsenal-Villarreal (1-2)
AS Roma-Manchester United (2-6)

Zinédine Zidane kan het accepteren dat hij dit seizoen niet in de Champions League-finale staat met Real Madrid. De ploeg van de oud-topmiddenvelder werd woensdag in de halve eindstrijd uitgeschakeld door Chelsea. Real, dat onder Zidane in 2016, 2017 én 2018 de Champions League won, ging in Londen met 2-0 onderuit. Een week eerder was op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld. “We kunnen concluderen dat Chelsea de verdiende winnaar is. Ze waren in beide wedstrijden beter en gaan terecht door naar de finale”, was de conclusie van Zidane na de cruciale nederlaag op Stamford Bridge.

Iker Casillas is opnieuw tijdelijk in het ziekenhuis beland door hartproblemen. Vorig jaar kondigde de Spaanse doelman op 39-jarige leeftijd officieel zijn afscheid van het profvoetbal aan. Dat was geen verrassing, want de Casillas speelde na een hartaanval op de training bij FC Porto toen al ruim een jaar geen wedstrijd meer. De gezondheidsproblemen van Casillas, die in het voetbal alles won wat er te winnen viel en onlangs officieel scheidde, leken van de baan. Maar tijdens een wedstrijdje padel met enkele vrienden, op 28 april, liep het opnieuw fout. De Spanjaard voelde pijn in zijn borstkas en een abnormaal hoge hartslag. Casillas werd naar een Madrileens ziekenhuis gevoerd en onderzocht. Gelukkig was het deze keer minder erg en werd hij vrij snel naar huis gestuurd. Enkele dagen later plaatste Casillas een foto van zichzelf op Instagram, met het bijschrift: „Twee jaar na datum.” Verwijzend naar zijn hartaanval op 1 mei 2019. Voorlopig dus geen hartproblemen meer voor Casillas.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft een deal gesloten met het Amerikaanse farmaceutische concern Pfizer en de Duitse partner BioNTech over de levering van vaccins aan sporters en begeleiders bij de Olympische Spelen van Tokio. Dat maakten de twee bedrijven bekend. In een verklaring melden de twee firma’s dat ze gaan samenwerken met de nationale olympische comités. „Om er zeker van te zijn dat vaccins tegen het coronavirus voor allen beschikbaar zijn die het nodig hebben voordat ze naar Japan reizen.” Pfizer en BioNTech verwachten dat eind mei de levering van de vaccins aan de betrokken lidstaten op gang komt, met als uitgangspunt dat de tweede dosis bij sporters en officials kan worden gezet nog voor aankomst in Tokio.

NBA

Woensdag:Donderdag:
Boston at Orlando 132– 96 Portland at Cleveland 141– 105 Phoenix at Atlanta 103- 135 Sacramento at Indiana 104– 93 Philadelphia at Houston 135– 115 Washington at Milwaukee 134- 135 Memphis at Minnesota 139– 135 New York at Denver 97- 113 San Antonio at Utah 94- 126Chicago at Charlotte Oklahoma City at Golden State LA Lakers at LA Clippers Washington at Toronto Brooklyn at Dallas Atlanta at Indiana Memphis at Detriot

Comments are closed.