Sportverslagen – 6 mei 2020

Coronavirus (COVID-19):
mei 6, 2020
10 Mobiel – Jeffrey Liesdek – 6 mei 2020
mei 6, 2020
Show all

Sportverslagen – 6 mei 2020

Internationaal Sportnieuws:

De Bundesliga mag definitief in mei worden hervat, bevestigd bondskanselier Angela Merkel woensdag op een persconferentie. Daarmee is de Bundesliga de eerste topcompetitie in Europa die weer mag beginnen. Er moet nog besproken wanneer de competitie exact wordt hervat. Waarschijnlijk is dat op 15 of 22 mei.

De Australian Open wordt in 2021 hoe dan ook zonder buitenlandse toeschouwers afgewerkt, zegt Craig Tiley, directeur van het Grand Slam-toernooi in Melbourne, woensdag in een interview met Australian Associated Press.

Tot zeker medio juli vinden er als gevolg van de wereldwijze uitbraak van het coronavirus geen wedstrijden en toernooien plaats. Zo werd Wimbledon geschrapt en is Roland Garros uitgesteld tot september. De US Open, die in augustus begint, beslist naar verluidt komende maand of het toernooi doorgaat. In Australië valt de impact van het coronavirus nog relatief mee. Er is tot dusver sprake van een kleine zevenduizend besmettingen. Het dodental staat er op 97.

De organisatie van Roland Garros overweegt om haar uitgestelde grandslamtoernooi een week op te schuiven, naar 27 september. Het graveltoernooi van Parijs, die op 24 mei zou beginnen, was al verplaatst naar 20 september vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Het grandslamtoernooi van Parijs wordt met een week verschoven naar 27 september. De beslissing van de Franse bond om Roland Garros te verschuiven naar september had forse kritiek gekregen, omdat de nieuwe data overlapten met het hardcourt-seizoen. Door het toernooi een week te verschuiven, zouden er twee weken zitten tussen het einde van de US Open en het begin van Roland Garros. Van beide toernooien is nog allerminst zeker of ze wel door kunnen gaan. Titelverdediger Rafael Nadal zei dinsdag er niet op te rekenen. „Ik hoop dat we voor het einde van het jaar nog de baan op kunnen, maar ik denk het niet.”

De Zuid-Koreaanse honkbalcompetitie is inmiddels weer van start gegaan en wekt wereldwijd veel interesse. De coronamaatregelen die de competitie handhaaft, zouden als voorbeeld kunnen dienen voor andere sporten. Op de tribunes werden foto’s geplaatst van het afwezige publiek. Fans kunnen via ZOOM de wedstrijden volgen, spugen en ‘high fives’ zijn ten strengste verboden. Zuid-Korea heeft het coronavirus door veel testen en strenge maatregelen voldoende onder controle.

David Lappartient, de voorzitter van wielerunie UCI, is content met de nieuwe wielerkalender. De Fransman hoopt vurig dat de Tour de France, die logischerwijs een belangrijke plek inneemt, alsnog kan doorgaan. “Ik ben optimistisch, maar ook voorzichtig. Net als iedereen weet ik niet hoe de situatie in de komende weken zal zijn”, zegt hij over de kalender, waarop de Tour van 29 augustus tot en met 20 september staat ingepland. “Als de Tour niet doorgaat, is dat een ramp, ” zegt hij, alhoewel er al een scenario klaarligt om dat op te vangen. De Giro d’Italia en de Vuelta a España, de andere twee grote rondes naast de Tour, overlappen elkaar op de nieuwe kalender. De Giro is van 3 tot en met 25 oktober en de Vuelta wordt van 20 oktober tot en met 8 november gehouden. 

De Turkse Süper Lig wordt op 12 juni weer hervat, zo heeft de voorzitter van de Turkse voetbalbond, Nihat Özdemir, woensdag bekendgemaakt op een persconferentie.Bij de wedstrijden in de hoogte voetbalcompetitie in Turkije zijn geen toeschouwers welkom. De clubs spelen hun duels ‘gewoon’ in hun eigen stadion. Volgens Özdemir behoorde een centrale speelstad niet tot de mogelijkheden.De bedoeling is dat de competitie op 26 juli is afgerond. Er zijn nog acht speelrondes te spelen in de Süper Lig.

De Belgische voetbalcompetitie kan voor eind juli niet meer worden afgemaakt. Dat is een gevolg van een van de woensdag door de nationale veiligheidsraad van België aangekondigde vervolgmaatregelen vanwege het coronavirus. België versoepeld de regels een beetje, maar sportwedstrijden zijn tot 31 juli verboden. Dat houdt vrijwel zeker in dat de in maart afgebroken competitie niet meer wordt hervat.

Comments are closed.