Sportverslagen – 5 oktober 2021

10 Mobiel – Rein Rier – 4 oktober 2021
oktober 4, 2021
– Eis Politiebond wordt niet ingewilligd
oktober 5, 2021
Show all

Sportverslagen – 5 oktober 2021

NBA:

Maandag:Dinsdag:
Charlotte Hornets at Oklahoma City Thunder 113-97
Golden State Warriors at Portland Trail Blazers 121-107
Philadelphia 76ers at Toronto Raptors 107-123
Atlanta Hawks at Miami Heat 99-125 Orlando Magic at Boston Celtics 97-98 New Orleans Pelicans at Minnesota Timberwolves 114-117
Utah Jazz at San Antonio Spurs 85-111
Phoenix Suns at Sacramento Kings 106-117
Denver Nuggets at LA Clippers 102-103
Cleveland Cavaliers at Chicago Bulls Indiana Pacers at New York Knicks Milwaukee bucks at Memphis Grizzlies Washington Wizards at Houston Rockets

Als Kyrie Irving bij zijn weigering blijft om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, kan dat de sterbasketballer van Brooklyn Nets veel geld kosten, melden bronnen aan ESPN. Irving levert dan 381.000 dollar aan salaris in per wedstrijd die hij niet kan meespelen. De NBA en de spelersbond zijn het eens geworden dat spelers een deel van hun salaris inleveren als ze vanwege de vaccinatieregels niet in thuiswedstrijden kunnen uitkomen. Dat geldt voor de clubs uit New York en San Francisco, waar de autoriteiten niet toestaan dat ongevaccineerden aan binnensport doen. Irving heeft tot nog toe hardnekkig geweigerd het vaccin te nemen en als hij niet van gedachten veranderd, kan hij niet uitkomen in de thuisduels van Brooklyn Nets. Als de regels het hele seizoen van kracht blijven, mist hij 41 thuiswedstrijden en dient hij in totaal 15,5 miljoen dollar (ruim 13 miljoen euro) aan salaris in te leveren. Andrew Wiggins van Golden State Warriors uit San Francisco wilde aanvankelijk ook geen coronaprik, maar de forward heeft zich over zijn bezwaren heengezet en zich laten inenten.

Als Kylian Mbappé het afgelopen juli voor het zeggen had gehad, was hij nu geen speler meer van Paris Saint-Germain. In een interview met het Franse RMC geeft de aanvaller toe dat hij de club eind juli verteld heeft dat hij wilde vertrekken. „Ik wilde niet verlengen en hoopte dat de club op die manier nog een kwalitatieve vervanger zou kunnen aantrekken”, aldus Mbappé. Hij vervolgt: „Eind juli had ik aangegeven te willen vertrekken. Mijn positie was duidelijk. Ik vertelde dat ik wilde vertrekken en ik heb het goed op tijd gezegd.” „Het was een logische stap geweest om afgelopen zomer te vertrekken”, zegt de Franse international. „Mijn ambitie was ook duidelijk. Ik wilde PSG alleen verlaten voor Real Madrid. Real bracht ook een bod uit en ik dacht dat mijn tijd in Parijs erop zat. Ik moest huilen toen ik hoorde dat ik niet naar Madrid kon gaan.”

De wereldvoetbalbond FIFA zou met de Qatarese overheid in gesprek zijn over de coronaregels die volgend jaar zullen gelden voor het WK. Wie vandaag naar de oliestaat afreist moet volledig gevaccineerd zijn om het land te kunnen betreden, maar de FIFA hoopt op een soepelere regeling. Volgens verschillende media ligt een voorstel op tafel waarbij de vaccinatieverplichting voor WK-deelnemers zou verdwijnen. Ook wie genezen is van corona óf een negatieve test kan voorleggen, zou worden toegelaten. Het gezondheidsprotocol zou daarnaast een systeem voorzien van regelmatige testen op Qatarees grondgebied. De FIFA wil de gesprekken voorlopig niet bevestigen. Later dit jaar organiseert Qatar de Arab Cup, waaraan zestien landen deelnemen. Het toernooi geldt als een testcase voor de WK-venues. Mogelijk wordt dan al duidelijk of Qatar de coronaregels wil versoepelen.

De Nagoya Women’s Marathon heeft aangekondigd dat het het prijzengeld zal verhogen voor de race die op 13 maart 2022 zal plaatsvinden. De winnaar van dit jaar neemt $ 250.000 mee naar huis, wat de Nagoya Women’s Marathon tot de best betaalde race ter wereld maakt. De race is toonaangevend in het promoten van hardlopen voor vrouwen en als ’s werelds grootste marathon voor alleen vrouwen en de enige vrouwenrace met een World Athletics Platinum Label. “Het doel is om de snelste vrouwelijke marathonlopers van over de hele wereld in Nagoya te verzamelen”, aldus de organisatoren in het persbericht. “Ons doel is om het talent en de uitstekende vaardigheden van vrouwelijke atleten te laten zien.” Alle atleten ontvangen ook een belichaamde Tiffany-hanger om hen te feliciteren met hun race-voltooiing.

Comments are closed.