Sportverslagen – 5 mei 2020

10 Mobiel – Cedric Van Samson – 5 mei 2020
mei 5, 2020
Dagbladen overzicht – 6 mei 2020
mei 6, 2020
Show all

Sportverslagen – 5 mei 2020

Vijftien spelers van tien clubs op het hoogste niveau in Brazilië hebben in een zeldzaam gezamenlijk initiatief een oproep gedaan aan de autoriteiten in hun land om gezondheid boven voetbal te verkiezen. In een video roepen de spelers de autoriteiten op geen overhaaste beslissingen te nemen over het hervatten van de competitie. Vanwege het coronavirus ligt de Campeonato Brasileiro Série A sinds halverwege maart stil. “Brazilianen houden van voetbal en willen het terug, dat geldt ook voor ons. Maar we moeten denken aan onze collectieve gezondheid”, aldus de spelers in de video waarvan de Braziliaanse spelersvakbond FENAPAF de organisatie op zich nam.

Rafael Nadal verwacht niet dat er in 2020 nog getennist wordt op het hoogste niveau. De Spaanse nummer twee van de wereld vreest dat het huidige tennisseizoen als verloren beschouwd moet worden. “Ik hoop dat we voor het einde van het jaar weer op de baan kunnen staan, maar ik denk eigenlijk van niet”, aldus de negentienvoudig Grand Slam-winnaar dinsdag tegen de Spaanse krant El País. “Ik zou er direct voor tekenen om in 2021 weer in actie te mogen komen. Ik maak me meer zorgen over de Australian Open dan over het einde van dit jaar. Ik denk dat we 2020 als verloren moeten beschouwen.”

De Europese kampioenschappen zwemmen in Boedapest zijn verschoven naar volgend jaar mei, maakte de Europese zwembond LEN dinsdag bekend. Het Europese zwemtoernooi vindt nu plaats van 10 tot en met 23 mei 2021 in de Hongarije. Oorspronkelijk zouden de EK komende maandag beginnen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus was echter al duidelijk dat er een nieuwe datum voor gezocht moest worden. De Europese zwembond stelde het evenement daarop uit naar 17 tot en met 30 augustus, maar ook dat bleek niet haalbaar.

De Wereld Wielrenunie(UCI) heeft vandaag de wegens de coronacrisis volledig getransformeerde wielerkalender onthuld.De Giro d‘Italia start op 3-25 oktober en de Vuelta a España 20 oktober-8 november opvallend is dat ze elkaar overlappen. Eerder werd al duidelijk dat de verplaatste Tour de France dit jaar van 29 augustus tot en met 20 september verreden moet worden. Op de slotdag van de Tour begint vervolgens de WK wielrennen in Zwitserland. Bijna alle andere wedstrijden moesten echter nog opnieuw ingepland worden door de UCI.

De Duitse deelstaten hebben er geen problemen meer mee dat de Bundesliga vanaf 15 mei zonder publiek op de tribunes wordt hervat. Bondskanselier Angela Merkel en de overheden van de zestien Duitse deelstaten spreken zich woensdag officieel uit over een mogelijke herstart van de competitie. De Duitse voetbalclubs wachten met spanning het besluit af.

Voetbalclubs in de hoogste twee klassen van het Spaanse voetbal kunnen deze week weer gaan trainen. Dat gebeurt nog wel individueel. La Liga, de overkoepelende organisatie achter de profcompetities, wil het seizoen in juni zonder publiek op de tribunes hervatten. Sinds half maart ligt ook in Spanje alle sport stil vanwege de coronacrisis. Deze week mogen mensen voor het eerst weer de straat op om te sporten, wel nog onder de nodige voorwaarden. In een mededeling verklaart La Liga dat de clubs de regels volgen die zijn afgesproken met de Spaanse sport- en gezondheidsautoriteiten. Daarmee moet de veiligheid van spelers en ander personeel gewaarborgd zijn. Zo moeten alle voetballers eerst uitgebreid worden getest voordat ze weer in training gaan.FC Barcelona, test de selectie en technische staf woensdag op Covid-19. Als niemand besmet is met het longvrius, dan hoopt de kampioen van Spanje de training snel te hervatten. In juni moet het seizoen dan weer hervat worden. Barcelona voert de ranglijst aan. Real Madrid volgt op twee punten, met nog elf speelronden af te werken.

Comments are closed.