Sportverslagen – 5 juni 2020

10 Mobiel – Ruben Del Prado – 5 Juni 2020
juni 5, 2020
90 Seconden – 6 juni 2020
juni 6, 2020
Show all

Sportverslagen – 5 juni 2020

Internationaal Sport

Europese competities:

Bundesliga:
Vrijdag: Freiburg-Mönchengladbach

Real Madrid en Atlético Madrid slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor de kwetsbare families in Madrid die hard zijn getroffen door de coronacrisis. „Madrid toont weer eens de weg in eenheid, bereidwilligheid en oplossingen. We staan voor een van de meest lastige situaties in onze recente geschiedenis, maar we komen er samen doorheen”, zei Real-voorzitter Florentino Pérez in een videoboodschap van beide clubs. Spanje is een van de zwaarst getroffen landen door het coronavirus en heeft meer dan 27.000 doden. Afgelopen maand registreerden 5,2 miljoen mensen zich, vanwege de lange lockdown, voor een uitkering omdat ze hun werk zijn kwijtgeraakt.

In maart 2021 moet duidelijk worden of de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar zomer wel kunnen doorgaan. Dat zegt de Japanner Toshiaki Endo, een van de zes vicevoorzitters van het organisatiecomité van de Spelen. Er zijn nu nog veel te veel onzekerheden, het valt niet te voorspellen hoe de situatie met het coronavirus volgende jaar zal zijn.

Voetbalclubs in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) kunnen de volledige teamtraining hervatten, als ze toestemming hebben gekregen van de medische staf, de lokale infectieziekte expert en zich houden aan de rigoureuze gezondheids- en veiligheidseisen. De MLS ligt ook als bijna drie maanden stil als gevolg van de corona-uitbraak.  

Het Italiaanse voetbal begint definitief met de twee wedstrijden uit de halve finales van het bekertoernooi en daarna met de finale van de Copa Italia op 17 juni. Op 12 juni speelt Juventus tegen AC Milan, het eerste duel was in 1-1 geëindigd. Een dag later speelt Napoli tegen Internazionale. Het eerste duel eindigde in een 1-0-overwinning voor de club uit Napels. Op 20 en 21 juni worden vier inhaalwedstrijden in de competitie gespeeld. Daarna volgen nog twaalf speelronden.

Bondsvoorzitter Just Spee van de KNVB ziet vanwege de coronacrisis af van zijn financiële vergoeding die hij krijgt voor zijn werk bij de voetbalbond. De voorzitter ontvangt jaarlijks zo’n 85.000 euro voor zijn driedaagse werkweek in Zeist. Verder brengen alle directieleden van de voetbalbond en bondscoach Ronald Koeman een loonoffer om de KNVB financieel enigszins te ontzien in deze zware coronatijd. Per individu is het afhankelijk van de hoogte van het salaris.

De ijshockeyers uit de Amerikaanse topcompetitie NHL mogen vanaf maandag weer het ijs op. Dan begint de tweede fase van het stappenplan dat moet leiden tot hervatting van het seizoen. De clubs mogen hun trainingsfaciliteiten op 8 juni weer openen. In kleine groepjes van maximaal zes spelers tegelijk mogen de ijshockeyers gaan trainen, ook op het ijs. Dat gebeurt allemaal op vrijwillige basis. De spelers die het nog niet zien zitten, hoeven niet naar de club te komen. Vorige week onthulde de NHL het plan om bij de hervatting van het seizoen direct te beginnen met de ijshockey play-offs.

Een Roemeense arts is alsnog veroordeeld voor nalatigheid bij de dood van de Kameroense voetballer Patrick Ekeng. De middenvelder van Dinamo Boekarest zakte in 2016, kort nadat hij was ingevallen, in elkaar en overleed aan de gevolgen van een hartaanval. De arts Elena Duta was al in 2016 ervan beschuldigd dat ze geen poging had ondernomen de voetballer in de ambulance te reanimeren. Ze krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van anderhalf jaar, moet een schadevergoeding van 200.000 euro betalen en aan 60 uur dienstverlening voldoen.  

Een week voor de hervatting van de Spaanse voetbalcompetitie heeft Lionel Messi een lichte bovenbeenblessure opgelopen. De medische staf verwacht dat Messi in de komende dagen weer kan aansluiten bij de selectie. De spelers van Barcelona trainen zaterdag in Camp Nou, het stadion dat de komende maanden niet toegankelijk is voor het publiek. Het restant van het seizoen in La Liga wordt achter gesloten deuren gespeeld.

FC Liverpool hervat het seizoen in de Premier League op 21 juni met een uitwedstrijd tegen stadgenoot Everton. Dat blijkt uit het speelschema voor de eerste drie speeldagen na de coronapauze, dat de Premier League vrijdag heeft geopenbaard. Reeds bekend was dat het seizoen op 17 juni wordt hervat met twee inhaalduels: Aston Villa – Sheffield United en Manchester City – Arsenal. Mocht City bij de hervatting onderuitgaan, dan kan Liverpool vier dagen later de titel al binnenhalen. 24 juni is de volgende gelegenheid om het kampioenschap veilig te stellen.  Liverpool speelt dan thuis op Anfield tegen Crystal Palace.

Comments are closed.