Sportverslagen – 4 september 2019

Luchtverkeersleiders hervatten werk na spontane actie
september 4, 2019
Tjon A Joe en Van Assen blij met ondersteuning Gow2
september 5, 2019
Show all

Sportverslagen – 4 september 2019

US Open 2019:

Matteo Berrettini-Gael Monfils

Diego Schwartzman-Rafael Nadal

Belinda Bencic-Donna Vekic

Bianca Andreescu-Elise Mertens

De Amerikaanse topsprinter Christian Coleman kan zo goed als zeker gewoon meedoen aan de WK atletiek van later deze maand. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA heeft de dopingzaak tegen hem laten vallen. De regerend Amerikaans kampioen op de 100 meter had als hij schuldig was bevonden, een jaar schorsing kunnen krijgen. Het USADA heeft de zaak nu op technische gronden laten vallen. Op basis van gegevens van het WADA werd er aanvankelijk vanuit gegaan dat de 28-jarige sprinter op 6 juni 2018 zijn eerste test zou hebben gemist, maar het blijkt nu dat hij op 1 april 2018 voor het eerst de fout in is gegaan. Aangezien zijn derde gemiste test op 26 april van dit jaar was, is Coleman officieel niet drie keer in een jaar de fout in gegaan. Coleman is dit jaar met 9,81 de snelste man op de 100 meter.

Middenvelder Emre Can heeft woensdag hard uitgehaald naar Juventus en coach Maurizio Sarri. De Duitser is woedend omdat hij niet voor de groepsfase van de Champions League is ingeschreven. De selectie voor de Champions League mag slechts uit 25 spelers bestaan, waarvan er minimaal acht in eigen land opgeleid dienen te zijn. Omdat Juventus maar vijf spelers heeft die hun opleiding in Italië genoten, mag de ploeg slechts 22 spelers op de lijst zetten. Can claimt dat hij meerdere aanbiedingen van andere clubs kreeg. De middenvelder besloot bij Juventus te blijven, omdat de leiding van de ‘Oude Dame’ hem zou hebben beloofd dat hij ingeschreven zou worden voor de groepswedstrijden in de Champions League.

De Spaanse bondscoach Robert Moreno is bereid een stap terug te doen als Luis Enrique ooit terug wil keren in die functie. De oud-trainer van FC Barcelona nam in juni om privéredenen ontslag als keuzeheer van de nationale ploeg. De 49-jarige Enrique werd in juli 2018 aangesteld als bondscoach van Spanje en vertrok een klein jaar later weer vanwege problemen in de privésfeer. Vorige week werd bekend dat zijn dochter op achtjarige leeftijd is overleden aan botkanker.

Mikel Iturria heeft woensdag na een lange solo de elfde etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Spanjaard was de sterkste uit een kopgroep van veertien man. De 27-jarige Iturria boekte het eerste succes in zijn carrière. De renner van de pro-continentale ploeg Euskadi werd twee jaar geleden prof. Op enkele seconden achter de winnaar sprintte de Spanjaard Jonathan Lastra van Caja Rural naar de tweede plek, voor de Amerikaan Lawson Craddock (EF Education First). Rodetruidrager blijft Primoz Roglic. Hij heeft een voorsprong van 1.52 minuut op nummer twee Alejandro Valverde.

Comments are closed.