Sportverslagen – 4 mei 2020

10 Mobiel – Reshma Mangre – 4 mei 2020
mei 4, 2020
Dagbladen overzicht – 5 mei 2020
mei 5, 2020
Show all

Sportverslagen – 4 mei 2020

Bondscoach Ronald Koeman blijft een dag langer in het ziekenhuis. De bondscoach van het Nederlands elftal werd zondag opgenomen wegens hartklachten. De 57-jarige Koeman, die met succes een hartkatheterisatie heeft ondergaan, zou aanvankelijk maandag naar huis gaan. Dat is dus verschoven naar dinsdag, al is dat niet vanwege veranderde omstandigheden. “Het is routine. Voor dergelijke medische ingrepen is een verblijf van één tot drie dagen nodig. Het gaat nog steeds goed met hem”, laat een woordvoerder van Koemans management maandag weten aan NU.nl. Veel spelers en clubs hebben zondagavond hun steun betuigd aan Ronald Koeman. “Ik hoop dat je snel herstelt coach”, schrijft 62-voudig international Georginio Wijnaldum op Twitter. Niet alleen spelers zijn geschokt door het nieuws, ook clubs betuigen op sociale media hun steun aan Koeman.

Verschillende belanghebbende partijen uit het Nederlandse voetbal gaan op 14 mei onder leiding van de KNVB in overleg over de financiële situatie die ontstaan is door de coronacrisis. De bijeenkomst is op voorspraak van Pro Agent, een organisatie van spelersmakelaars. Het Nederlandse voetbal heeft het moeilijk tijdens de coronacrisis. De KNVB vreest dat het stopzetten van het seizoen de clubs in totaal 400 miljoen euro kost.

Marco van Basten snapt helemaal niets van het besluit van de KNVB om de huidige stand in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie aan te houden als eindstand. De oud-topspits van Ajax, AC Milan en Oranje snapt heel goed dat er nu scheve gezichten zijn. Van Basten, die zich in het verleden bij de FIFA bezighield met spelregels en tegenwoordig analyticus is bij FOX Sports, vindt dat het seizoen net als bij de amateurs geschrapt had moeten worden en dat de KNVB de eindstand van vorig seizoen had moeten aanhouden.

De WK zwemmen (langebaanzwemmen, openwaterzwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen) in het Japanse Fukuoka is vandaag verplaatst naar 2022. Het toernooi zal dat jaar plaatsvinden van 13 tot en met 29 mei. De wereldkampioenschappen stonden oorspronkelijk gepland voor de zomer van 2021 (16 juli-1 augustus), maar die periode was door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio geen optie meer.

Het grootste sportevenement ter wereld werd in maart met een jaar uitgesteld naar 23 juli-8 augustus 2021. Eerder werd de EK zwemmen ook al verplaatst vanwege de coronacrisis. Dat toernooi in Boedapest stond van 11 tot en met 24 mei op het programma, maar is verplaatst naar volgend jaar. De WK kortebaanzwemmen van medio december in Abu Dhabi staat nog wel op de kalender.

Meer mensen uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga zijn positief getest op het coronavirus. Na tests die bij alle 36 clubs op het hoogste en op een na hoogste niveau in Duitsland bleken in totaal tien personen besmet te zijn met het coronavirus.

In de afgelopen week werden 1.724 tests voor spelers, trainers en overige stafleden uitgevoerd. Eerder maakte 1. FC Köln zelf al bekend dat drie mensen bij de club, naar verluidt twee spelers en een fysiotherapeut, positief waren getest. Het is niet bekend bij welke club de overige zeven mensen werken.

Het bestuur van de Bundesliga eiste onlangs dat alle clubs in de hoofd divisie en tweede divisie moesten worden getest. Dit is een belangrijke maatregel in het plan van de DFL om het seizoen in de twee hoogste divisies in Duitsland nog deze maand te hervatten. Alle clubs zijn al enkele weken weer in training. De Bundesliga hoopt op 15 mei of 22 mei weer verder te gaan met de competitie. Daarvoor is nog wel toestemming van de Duitse regering nodig. Die zal hoogstwaarschijnlijk woensdag een besluit nemen.

Comments are closed.