Sportverslagen – 4 juni 2020

MMC Nickerie ook gereed voor opvang COVID-patiënten
juni 4, 2020
10 Mobiel – Ruben Del Prado – 4 juni 2020
juni 4, 2020
Show all

Sportverslagen – 4 juni 2020

Internationaal Sport

Europese competities:

Bundesliga:
Woensdag: Werder Bremen-Eintracht Frankfurt 0-3

De UEFA heeft Trabzonspor woensdag voor één seizoen uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. De koploper in Turkije wordt bestraft vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De UEFA kwam in mei 2016 nog tot een voorwaardelijke schikking met Trabzonspor na het overtreden van de regels. De club ontliep toen een schorsing, maar moest wel kunnen aantonen dat de financiën over het boekjaar 2019 in orde zouden zijn. Volgens de Europese voetbalbond is dat niet het geval. Daarom besloot de UEFA alsnog om Trabzonspor voor een seizoen uit te sluiten van Europees voetbal. Als de club zich de komende twee jaar niet plaatst voor de Champions League of de Europa League, dan komt de straf te vervallen.

De resterende wedstrijden van de Champions League worden vermoedelijk afgewerkt op Portugese of Duitse bodem. Onder meer het stadion van Eintracht Frankfurt in Duitsland en de thuishavens van Benfica en Sporting Lissabon in Portugal worden genoemd als geschikte locaties om de resterende wedstrijden van de Champions League te spelen. Het is de bedoeling dat in het land dat de finale krijgt toegewezen ook de andere resterende duels worden gespeeld. De wedstrijden zouden in augustus gespeeld moeten worden. In Duitsland is de Bundesliga half mei al hervat en ook de Portugese competitie is weer in gang gezet. Het uitvoerend comité van de UEFA neemt op 17 juni een beslissing.

FC Porto is slecht uit de coronapauze gekomen. De koploper verloor woensdagavond het eerste duel na de hervatting van de Portugese voetbalcompetitie. De uitwedstrijd tegen Famalicão verloren zij met 2-1. Benfica kan donderdag tijdens de thuiswedstrijd tegen CD Tondela van de nederlaag van FC Porto profiteren. Een zege volstaat voor de koppositie en een voorsprong van twee punten.

Net als in de Bundesliga mag voor de rest van het seizoen ook in de Premier League vijf keer gewisseld worden. Bovendien wordt het aantal reservespelers dat op de bank mag zitten opgevoerd van zeven naar negen. De regelwijziging werd onlangs door spelregelcommissie IFAB aangedragen en door de FIFA goedgekeurd. Door de coronacrisis wordt de rest van de competities in een korter tijdsbestek afgewerkt, waardoor spelers meer wedstrijden spelen en minder rust hebben.

Het is nog altijd niet duidelijk hoe het restant van het NBA-seizoen eruitziet. Amerikaanse media, waaronder ESPN, melden nu dat de grootste basketbalcompetitie ter wereld wordt hervat met 22 van de dertig teams. Het gaat daarbij om dertien ploegen uit de Western Conference en negen uit het oosten (de top zestien plus de zes ploegen met het hoogste winstpercentage), die in Disney World vanaf 31 juli nog acht wedstrijden in het reguliere seizoen spelen. Daarna volgen de play-offs. De clubs moeten donderdag stemmen over het plan.

In Spanje zal de bal een dag eerder rollen dan gepland. Op woensdag 10 juni wordt het seizoen hervat met het restant van het duel tussen Rayo Vallecano en Albacete in de Segunda División. Die wedstrijd werd in december in de rust gestaakt, omdat Albacete-aanvaller Roman Zozulya te maken kreeg met spreekkoren van de supporters van Vallecano. Vorige week werd bekend dat La Liga op 11 juni wordt hervat met de derby Sevilla-Real Betis.

Comments are closed.