Sportverslagen – 4 augustus 2021

Coronavirus (COVID-19):
augustus 4, 2021
10 Mobiel – Nita Amoida – 4 augustus 2021
augustus 4, 2021
Show all

Sportverslagen – 4 augustus 2021

Jair Tjon En Fa heeft het vandaag bij de heren sprint bij baanwielrennen op de Olympische het niet verder gehaald dan de herkansinsronde van de laatste 16.In zijn eerste race verloor hij van regerend wereldkampioen de Nederlander Lavreysen en bij de herkansing verloor hij van de fransman Sebastien Vigier. Tjon En Fa komt op 7 aug weer in actie maar dan op het onderdeel Kerin.

UEFA Champions League:

Derde Kwalificatieronde:Derde Kwalificatieronde:
Dinsdag:
Malmö-Rangers 2-1
Sparta Praag-AS Monaco 0-2
Cluj-Young Boys 1-1
PSV-Midtjylland 3-0
Genk-Shaktar Donetsk 1-2 Olympiakos-Loedogorets 1-1
Rode Ster Belgrado-FC Sheriff 1-1
Woensdag:
Spartak Moskou-Benfica
Dinamo Zagreb-Legia Warschau Ferencváros-Slavia Praag  

UEFA Europa League:

Derde Kwalificatieronde:
Dinsdag:
Neftçi Baku-Helsinki 2-2

De KNVB heeft het nieuws op 22 juli dat er een akkoord is met Louis van Gaal (69) bevestigd. De nieuwe bondscoach neemt zoals gezegd Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek mee als assistenten. „Het Nederlands voetbal is mij altijd aan het hart gegaan en het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal”, aldus Van Gaal. „Bovendien beschouw ik het als een eer het Nederlands elftal te coachen. Er is weinig tijd tot de eerstvolgende kwalificatiewedstrijden, die direct cruciaal zijn voor deelname aan het WK. De focus gaat daarom meteen voor honderd procent op de spelers en de aanpak. Daarvoor ben ik tenslotte aangesteld.”

Olympische Spelen:

Dames Basketbal                                                             Heren Basketbal:

Kwartfinale:DamesHalvefinale:Kwartfinale:Halvefinale:
Woensdag:
China-Servië 70-77 Australië-VS 55-79 Japan-België
Spanje-Frankrijk  
Vrijdag:
VS-Servië
Dinsdag: Slovenië-Duitsland 94-70 Spanje-VS 81-95 Italië-Frankrijk 75-84
Australië-Argentinië 97-59
Donderdag: VS-Australië Frankrijk-Slovenië

Dames voetbal:

Finale:
Vrijdag:
Zweden-Canada

De voetbalsters van Zweden en Canada hebben de organisatie van de Olympische Spelen gevraagd om de finale te verplaatsen. Vanwege de verwachte hitte in Tokio willen ze de finale van vrijdag liever later op de dag spelen. De temperatuur liep deze week in sommige stadions al op tot veertig graden Celsius. Aangezien de finale om 11.00 ’s ochtends lokale tijd van start gaat, baart dat beide ploegen zorgen.

De Spaanse basketballer Pau Gasol (41) en de Italiaanse zwemster Federica Pellegrini (32) hebben een plek gekregen in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Gasol en Pellegrini deden vijf keer mee aan de Olympische Spelen. Ook de Poolse wielrenster Maja Wloszczowska en de Japanse schermer Yuki Ota kregen genoeg stemmen om toe te treden tot de atletencommissie. Ze maken daar nu tot en met de Spelen van 2028 in Los Angeles deel van uit. De sporters die meedoen aan de Olympische Spelen van Tokio konden op elf locaties, onder meer in het Olympisch dorp, hun stem uitbrengen. Daar maakten 6825 olympiërs gebruik van. De opkomst van ruim 60 procent was volgens het IOC „een van de hoogste ooit.” Bij de Spelen van 1996 in Atlanta werd de verkiezing voor het eerst gehouden.

Italië heeft op de wielerbaan van Izu het goud veroverd op de ploegachtervolging. De Italianen versloegen in de finale Denemarken in een wereldrecord: 3.42,032. Dat was nog net iets sneller dan in de eerste ronde toen Simone Consonni, Filippo Ganna, Francesco Lamon en Jonathan Milan al tot 3.42,307 kwamen.De Denen bleven eveneens onder die oude toptijd maar hun 3.42,198 was slechts goed voor zilver. Denemarken kwam naar de Spelen als wereldrecordhouder met 3.44,672, anderhalf jaar geleden gereden op de WK in Berlijn. Het brons ging naar de Australiërs, die de Nieuw-Zeelanders zichzelf door een val zagen uitschakelen.

Comments are closed.