Sportverslagen – 30 november 2021

Vandaag In Het Verleden – 30 november 2021
november 30, 2021
Landaanwinstproject en mangrove aanplant vormen levende dijk
november 30, 2021
Show all

Sportverslagen – 30 november 2021

Europese voetbalcompetitie

La Liga:Premier League:Serie A:
Maandag: Osasuna-Elche 1-1Dinsdag:
Newcastle United-Norwich City
Leeds United-Crystal Palace
Dinsdag:
Atalanta-Venezia
Fiorentina-Sampdoria
Hellas Verona-Cagliari Salernitana-Juventus

Op zijn 34e won Lionel Messi maandag voor de zevende keer de Gouden Bal voor beste voetballer ter wereld. De Argentijn die verrassend Bayern München-topscorer Robert Lewandowski aftroefde, sprak op het podium bij de prijsuitreiking al over het naderende einde van zijn imposante carrière. “Het is ongelooflijk om hier weer te mogen staan”,”Ik weet niet of ik nog een keer op dit podium terug zal keren.” “Ik heb me al afgevraagd wat het beste moment is om afscheid te nemen. “Ik weet niet hoeveel jaar ik nog in mijn tank heb. Maar ik weet wel: de grootste liefde die ik heb is voetbal. Ik wil graag zo lang mogelijk blijven spelen”, zei Messi, voordat hij zijn teamgenoten bij Barcelona, Paris Saint-Germain en Argentinië bedankte.

De Gouden Bal-winst van Lionel Messi heeft vooral in Duitsland tot veel onbegrip geleid. Veel prominenten vinden dat Bayern München-spits Robert Lewandowski de prijs voor de Wereldvoetballer van het Jaar had moeten krijgen. Messi, die dit jaar van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain verkaste, kreeg iets meer stemmen dan zijn Poolse concurrent: 613 om 580. Lewandowski maakte dit jaar indruk door weer aan de lopende band te scoren. “Eerlijk gezegd begrijp ik de wereld niet meer na deze verkiezingen. Met alle respect voor Messi en de andere genomineerden, maar de enige die het verdiende, was Lewandowski”, zei Bayern-icoon Lothar Matthäus.

Kort voor de uitreiking van de Gouden Bal voor beste voetballer van het jaar heeft Cristiano Ronaldo uitgehaald naar Pascal Ferré, hoofdredacteur van organisator France Football. De Portugese sterspeler was maandagavond afwezig bij de prijsuitreiking in Parijs. “Vorige week vertelde Ferré in de pers dat ik tegen hem gezegd zou hebben dat het mijn enige ambitie is om aan het einde van mijn carrière meer Gouden Ballen dan Lionel Messi te hebben”, schrijft Ronaldo maandagavond in een verklaring op Instagram. “Hij liegt, en misbruikt mijn naam om zichzelf en zijn magazine te promoten.” “Het is onacceptabel dat een persoon die verantwoordelijk is voor het uitreiken van zo’n prestigieuze prijs op deze manier leugens verspreidt. Het is respectloos tegenover iemand die France Football en de Gouden Bal altijd wel gerespecteerd heeft.” Volgens Ronaldo heeft Ferré maandag opnieuw gelogen. “Hij zei dat ik afwezig ben vanwege een vermeende quarantaine, maar dat is helemaal niet het geval”, aldus de aanvaller van Manchester United. Ronaldo heeft de Gouden Bal liefst vijf keer gewonnen. Alleen Messi kreeg de onderscheiding vaker.

Tiger Woods hoopt nog altijd terug te keren op de PGA Tour, hoewel de revalidatie van zijn zware auto-ongeluk in februari moeizamer verliep dan gedacht. “Het is realistisch dat ik op een dag weer op de Tour speel. Niet fulltime, maar ik hoop dat ik mijn toernooien uit kan kiezen”, zegt de 45-jarige Woods tegen Golf Digest – zijn eerste interview sinds hij bij een eenzijdig auto-ongeluk zwaargewond raakte. De vijftienvoudig majorwinnaar vertelt in het interview dat hij vreesde voor amputatie van zijn been. Tijdens de drie maanden die hij in het ziekenhuis doorbracht, raakte Woods behoorlijk gefrustreerd over zijn trage revalidatie.

Het tennisteam van Kroatië heeft Italië in de kwartfinales van de Daviscup uitgeschakeld. Het duel in Turijn eindigde in 2-1. Nikola Mektic en Mate Pavic zorgden in het dubbelspel voor de beslissende zege. Kroatië speelt in de halve finales tegen de winnaar van het duel tussen Servië en Kazachstan. Dat duel is woensdag in Madrid.

De Chinese autoriteiten geloven niet dat de nieuwe coronavariant omicron het doorgaan van de Olympische Spelen van Beijing in gevaar brengt. Voor deelnemers, officials en journalisten gelden sowieso al tal van beperkingen voor de Winterspelen die van 4 tot en met 20 februari in en rond de Chinese hoofdstad plaatsvinden. „Hoewel er enkele uitdagingen liggen, verwachten we dat de Winterspelen soepel en succesvol kunnen verlopen”, liet een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Quarantaine in bepaalde gevallen, het creëren van zogenoemde bubbels, regelmatig testen en een verbod op buitenlandse toeschouwers behoren tot de maatregelen die al genomen worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. China registreerde vandaag 21 nieuwe coronabesmettingen.

NBA:

Maandag:Dinsdag:
Charlotte at Chicago 119- 133
Orlando at Philadelphia 96- 101
Denver at Miami 120- 111
Indiana at Minnesota 98- 100
Oklahoma City at Houston 89- 102 Washington at San Antonio 99- 116 Cleveland at Dallas 114- 96
Portland at Utah 107- 129
New Orleans at LA Clippers 123- 104
Memphis at Toronto
New York at Brooklyn
LA Lakers at Sacramento Golden State at Phoenix Detroit at Portland

Comments are closed.