Sportverslagen – 30 maart 2021

20 personen opgenomen in ziekenhuis
maart 30, 2021
Ambassadeur India bevestigd ondersteuning bouw Nieuw voetbalstadion
maart 30, 2021
Show all

Sportverslagen – 30 maart 2021

FIFA World Cup Qualifying – CONCACAF

MaandagDinsdag:
Groep B:
Cayman Islands- Canada 0 – 11
Stand: 1.Canada 2-6pnt Doelsaldo:15 2.Suriname 2-6pnt Doelsaldo: 9
3.Bermuda 1-0pnt
4.Aruba 1-0pnt 5.Kaaiman Eilanden 2-0pnt
Groep E:
Belize-Turks en Caicoseilanden
Groep F:
Guyana-Bahamas

FIFA World Cup Qualifying – UEFA

Dinsdag: Enkele wedstrijden
Luxemburg-Portugal
België-Wit-Rusland
Wales-Tsjechië
Gibraltar-Nederland
Turkije-Letland
Kroatië-Malta

Cristiano Ronaldo hoeft niet te vrezen voor zijn aanvoerderschap bij Portugal, ook al liet hij zich zaterdag flink gaan tegen scheidsrechter Danny Makkelie tijdens het WK-kwalificatieduel met Servië. Bondscoach Fernando Santos heeft er geen moment aan gedacht om de vedette te straffen. “Nee, hij behoudt gewoon zijn aanvoerdersband. Voor altijd. Cristiano is een nationaal boegbeeld”, zei Santos, die bij een persmoment werd gevraagd naar het incident rond de vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar.

Sergio Agüero neemt na dit seizoen afscheid van Manchester City. Het contract van de Argentijn in Noord-Engeland wordt niet verlengd. Dat laten zowel de club als hijzelf weten op sociale media. „Het zal emotioneel worden”, tweette Manchester City. Agüero voetbalde namelijk tien seizoenen voor City en groeide eruit tot een waar clubicoon. Het meest beroemd werd hij door zijn goal diep in blessuretijd van de laatste speelronde van het seizoen 2011/12, waardoor de club voor het eerst sinds 1968 landskampioen werd. Hij heeft nog niet aangegeven waar hij zijn loopbaan zal vervolgen.

Het bestuur van de Europese voetbalbond UEFA praat woensdag over hervorming van de Champions League, maar de beslissing valt pas bij de volgende bestuursvergadering op 19 april. In eerste instantie was de verwachting dat de UEFA deze week al een besluit zou nemen. Volgens de bond moeten de „lopende discussies” echter eerst nog worden afgerond. De veranderingen zullen gaan gelden vanaf het seizoen 2024/25. Dan is er geen traditionele groepsfase meer. De in totaal 36 teams treffen ieder tien verschillende tegenstanders een keer. Op basis daarvan wordt er een ranglijst opgesteld. De bovenste acht teams plaatsen zich automatisch voor de achtste finale. De nummers negen tot en met 24 spelen vervolgens nog een play-offronde om daar te komen. Dat het aantal deelnemers verhoogd wordt van 32 naar 36 teams betekent overigens niet per se dat er heel veel ’kleinere’ clubs zich zullen melden in de Champions League. Twee van die vier plaatsen zijn voorbestemd als wildcards voor de clubs met de hoogste UEFA-ranking, die zich niet op de normale manier geplaatst hebben.

Twaalf mensen zijn in de week van de Grand Prix van Bahrein positief getest op het coronavirus. De Formule 1 nam rond de openingsrace van het seizoen in totaal 8.150 tests af onder coureurs, stafleden en overig personeel op het Bahrain International Circuit.

“De FIA en de Formule 1 zullen deze informatie bij iedere Grand Prix blijven vrijgeven met het oog op integriteit en transparantie”, meldt de Formule 1 dinsdag in een korte verklaring.

NBA

MaandagDinsdag:
Indiana 124- Washington 132
New Orleans 115– Boston 109
Minnesota 107- Brooklyn 112
Miami 98– New York 88
Toronto 104- Detroit 118
Memphis 120– Houston 110
Dallas 127– Oklahoma City  106
Sacramento 132– San Antonio 115 Cleveland 75- Utah 114
Chicago 102- Golden State 116
Milwaukee 105- LA Clippers 129
Charlotte at Washington
Philadelphia at Denver
Orlando at LA Clippers Atlanta at Phoenix

Comments are closed.