Sportverslagen – 30 juli 2021

Vandaag In Het Verleden – 30 juli 2021
juli 30, 2021
Start rehabilitatie pompgemaal Wageningen
juli 30, 2021
Show all

Sportverslagen – 30 juli 2021

Renzo Tjon A Joe gaat helaas niet door naar de halvefinale op de 50m vrijeslag op de Olympische spelen.Hij eindige enkele minuten geleden op de 5e plaats in zijn heat met een tijd van 22.56 een tijd die niet binnen de snelste 16 valt die door gaan naar de halve finale.

Dit betekend het einde voor de Olympische spelen voor Tjon A Joe.

Jair Tjon En Fa komt volgende week in actie voor Suriname op de spelen.

Naar aanleiding van de ontstane situatie binnen de Surinaamse Zwembond, hebben de lid verenigingen aangesloten bij de Surinaamse Zwembond conform artikel 13 van de statuten van de SZB, een ALV belegd op 25 juli 2021. In deze ALV heeft er een bekrachtiging plaatsgevonden van de afzetting van de voormalig voorzitter Clyde Ford en de instelling van het Interim-bestuur conform de motie en besluiten die genomen zijn in de ALV van 28januari 2021. De bekrachtiging heeft unaniem plaatsgevonden door alle 7(zeven) in de ALV aanwezige lid verenigingen. Het interim-bestuur staat nog steeds onder leiding van mw. M. Benschop -Abel en bestaat verder uit mw. C. Kensen-Noslin, dhr. W. Gonesh en mw. K.Gersie. Tijdens deze vergadering is tevens unaniem vastgesteld om uiterlijk 23 oktober 2021 de verkiezing van een nieuw bestuur van de SZB te houden en is er daartoe een voorbereidingscommissie ingesteld.

Benadrukt wordt dat vanwege de afzetting van dhr. Ford als voorzitter, hij zich niet verder kan uitgeven als te zijn de voorzitter van de SZB c.q. de vertegenwoordiger van de bij de SZB aangesloten lid verenigingen en zij distantiëren zich bij voorbaat van alle handelingen die hij als zodanig nog mocht plegen of heeft gepleegd in de periode na 28 januari 2021.De lid verenigingen hopen dat hiermee alle acties die nationaal en internationaal de naam van de SZB ernstig hebben geschaad en niet in het belang van de zwemsport zijn geweest, stoppen en dat in het belang van de

zwemmers en de zwemsport een vlotte overdracht kan plaatsvinden.

Na dit persbericht zal alles in het werk gesteld worden om de SZB in rustiger vaarwater te brengen en het beschadigde imago nationaal en internationaal te herstellen. De Surinaamse Zwembond,De Lid VerenigingenDe Dolfijn; DWL; OASE; Neptunes; TNT; NTC; The Whales; SNL

Concacaf Gold Cup:

Halvefinale:Finale:
Donderdag:
Qatar-VS 0-1
Mexico-Canada 2-1
Zondag 1 aug:
VS-Mexico

Tadej Pogacar heeft een megacontract getekend bij zijn ploeg UAE Team Emirates. De winnaar van de voorbije twee edities van de Tour de France ligt nu tot en met 2027 vast. Een contract met een duur zes jaar is voor het wielrennen vrij ongebruikelijk. Dat toont het grote vertrouwen dat de Sloveen de ploeg in elkaar hebben. „“Ik ben erg blij dat ik mijn toekomst aan het team kan verbinden en hier de komende jaren kan blijven”, zegt Pogacar. „Dit team past heel goed bij mij en ik heb het geluk te kunnen zeggen dat ik niet alleen collega’s, maar ook vrienden heb gevonden.” Pogacar won niet alleen twee keer de Tour de France (met zes etappes). Ook zegevierde hij dit jaar al in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. In de Olympische wegwedstrijd greep hij zaterdag het brons.

Olympische Spelen:

Heren voetbal: Groepsfase:

Groep A:Groep B:Groep C:Groep D:
Woensdag: Frankrijk-Japan 0-4
Zuid-Afrika-Mexico 0-3
Woensdag: Korea-Honduras 6-0 Roemenië-Nieuw Zeeland 0-0Woensdag: Spanje-Argentinië 1-1 Australië-Egypte 0-2Woensdag: Saoedi Arabië-Brazilië 1-3 Duitsland-Ivoorkust 1-1  
Kwartfinale: 
Zaterdag:
Spanje-Ivoorkust Japan-Nieuw Zeeland
Brazilië-Egypte Korea-Mexico
 

Dames voetbal:

Vrijdag: Kwartfinale:Halvefinale:
Canada-Brazilië 0-0 na penalties 4-3 Groot Brittannië-Australië 3-4
Zweden-Japan 3-1
Nederland-VS 2-2 na penalties 2-4
Maandag:
Australië-Zweden Canada-VS

Dames Basketbal: Groepsfase:

Groep B:Groep C:
Vrijdag:
VS-Japan 86-69
Frankrijk-Nigeria 87-62
Vrijdag:  
België-Puerto Rico 87-52
China-Australië 76-74

De Zuid-Koreaanse boogschutster An San heeft op het Olympisch toernooi van Tokio haar derde gouden medaille gewonnen. Ze veroverde vandaag de titel in de individuele toernooi, door in de finale de Russische Elena Osipova te verslaan. An (20) kwam terug van een 3-5 achterstand, om vervolgens via een shoot-out de gouden medaille binnen te halen. Eerder won An al de hoofdprijs bij de gemengde wedstrijd en de landenwedstrijd voor vrouwen.

De Zuid-Afrikaanse zwemster Tatjana Schoenmaker heeft op de Olympische Spelen in een wereldrecord het goud veroverd op de 200 meter schoolslag. De 24-jarige Schoenmaker stak na het aantikken direct haar arm omhoog om haar overwinning te vieren. Toen ze zich even later omdraaide en naar het scorebord keek, zag ze tot haar grote verrassing dat ze met 2.18,95 een wereldrecord had gezwommen in het Tokyo Aquatics Centre.Het leidde tot tranen van vreugde bij Schoenmaker, die op het podium gezelschap kreeg van de Amerikaanse zwemsters Lilly King (zilver in 2.19,92) en Annie Lazor (2.20,84). Het wereldrecord op de 200 school stond al sinds 2013 met 2.19,11 op naam van de Deense Rikke Møller Pedersen. Schoenmaker pakte in Tokio eerder zilver op de 100 school.                                                                                                                                                                  

De Rus Evgeni Rilov won na de 100 meter rugslag ook de 200 meter. De 24-jarige Rilov pakte het goud in 1.53,27,voor de Amerikaanse titelverdediger Ryan Murphy (1.54,15) en de Brit Luke Greenbank (1.54,72).Evgeni Rilov heeft zich na zijn tweede Olympische titel in Tokio op de rugslag moeten verweren tegen dopingbeschuldigingen. De nummers 2 en 3 van de finale van de 200 meter, Ryan Murphy en Luke Greenbank, suggereerden dat Rilov vals speelt. Ze vinden dat de Rus eigenlijk helemaal niet in Tokio had mogen zijn vanwege een groot dopingschandaal in Rusland. Het Olympisch comité van Rusland kwam via Twitter met een reactie. „Ja, we zijn op de Spelen, of iemand dat nou leuk vindt of niet. Maar je moet wel kunnen verliezen. Het oude liedje over Russische doping kwam weer naar boven. Engelstalige propaganda, uit de mond van atleten die gefrustreerd zijn door hun nederlagen. Wij zullen je niet troosten.”

Comments are closed.