Sportverslagen – 30 april 2020

10 Mobiel – Chandrikapersad Santokhi – 30 april 2020
april 30, 2020
Dag van de Arbeid: Eensgezind zoeken naar oplossingen economische impact coronapandemie, zegt Arbeidsminister Moestadja
mei 1, 2020
Show all

Sportverslagen – 30 april 2020

Paris Saint-Germain is donderdag door Ligue 1-organisator LFP uitgeroepen tot kampioen. Het voetbalseizoen in Frankrijk werd dinsdag definitief gestaakt vanwege de coronacrisis. PSG had met nog elf wedstrijden te spelen een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Olympique Marseille. Voor PSG is het de negende landstitel in totaal en de zevende in de afgelopen acht jaar. De LFP besloot ook dat hekkensluiter Toulouse en nummer negentien Amiens zullen degraderen naar de Ligue 2. FC Lorient en RC Lens promoveren juist naar de hoogste divisie. Olympique Marseille en Stade Rennes gaan net als PSG naar de Champions League en Lille OSC, Stade de Reims en OGC Nice krijgen een Europa Leauge-ticket

In Nederland stappen de Eerste Divisieploegen Cambuur en De Graafschap naar de rechter om alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen. Inzet van het kort geding is allereerst de vernietiging van het huidige besluit om geen promotie en degradatie toe te passen in de afgebroken competitie. ,,We willen via de rechter gedaan krijgen dat de KNVB een besluit neemt waarbij Cambuur en De Graafschap wel promoveren”, zegt de advocaat van beide clubs. Een eredivisie met twintig clubs is dan het logische gevolg.

De Duitse voetbalclubs in de twee hoogste professionele afdelingen zijn donderdag begonnen met het testen van spelers op het coronavirus. Dat heeft de overkoepelende instantie DFL gezegd. De tests vallen onder het protocol waaronder het seizoen mogelijk kan worden hervat. Alle voetballers van de 36 clubs worden twee keer getest, om eventuele fouten uit te sluiten. Bij een goed resultaat kunnen ze daarna de groepstraining hervatten. Voorlopig zijn alle clubs al wel weer in training, maar moeten de spelers afstand van elkaar houden. De kans is aanwezig dat de clubs in de loop van mei het seizoen weer mogen opstarten. De wedstrijden zullen dan zonder publiek worden gespeeld. Vermoedelijk wordt daarover de komende week een beslissing genomen.

Kiki Bertens heeft donderdag het virtuele tennistoernooi van Madrid op haar naam geschreven. De Nederlandse was op de PlayStation in de finale met 6-2 te sterk voor de Française Fiona Ferro. De 28-jarige Bertens was vorig jaar ook de sterkste bij het echte WTA-toernooi van Madrid, dat dit seizoen werd afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Op weg naar de eindstrijd rekende Bertens eerder op de dag in de halve finale af met de Deense Caroline Wozniacki (7-5). De organisatie van het virtuele toernooi heeft 150.000 euro beschikbaar gesteld voor de eindwinnaar, die het geld vervolgens mag verdelen onder spelers die in financiële nood zijn gekomen door de coronacrisis. Een extra 50.000 euro wordt gedoneerd aan een goed doel.

Comments are closed.