Sportverslagen – 3 september 2020

Rosette van Varsseveld nieuwe directeur AOV-fonds
september 3, 2020
Basiszorg krijgt speciale werkgroep
september 4, 2020
Show all

Sportverslagen – 3 september 2020

Internationaal Sport

UEFA Nations League:

Divisie A: Groep 4:
Donderdag: Oekraïne-Zwitserland Duitsland-Spanje

De Premier League heeft donderdag zijn lucratiefste tv-contract ontbonden. Daardoor loopt de Engelse competitie zo’n 550 miljoen euro van het Chinese bedrijf PPTV mis. In een korte verklaring geeft de Premier League geen reden voor het verbreken van het tv-contract. Het contract tussen de Premier League en PPTV ging in de zomer van 2019 in en liep nog twee jaar door. Het Chinese bedrijf heeft naar verluidt geen enkele betaling gedaan. De totale tv-inkomsten van de Premier League bedragen naar schatting bijna 1,9 miljard euro. Het nieuwe seizoen in Engeland begint op 12 september.

Wielrennen (Tour de France):

Alexey Lutsenko van Astana heeft donderdag na een lange vlucht de zesde etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. Op 55 seconden achter de winnaar werd zijn Spaanse medevluchter Jesús Herrada (Cofidis) tweede, de Belg Greg Van Avermaet (CCC Team) eindigde als derde. In het algemeen klassement deden zich geen grote verschuivingen voor, waardoor Adam Yates (Mitchelton Scot) de gele trui behoudt. Hij wordt gevolgd door Primoz Roglic (Jumbo-Visma) op drie seconden en Tadej Pogacar (Team Emirates) op zeven seconden.

Formule-1:

De Grand Prix van Italië van komend weekend wordt de eerste Formule 1-race van het jaar met publiek. Op het circuit van Monza worden 250 artsen en verpleegsters toegelaten, conform de covid-19 protocollen, als een symbolisch eerbetoon voor hun moed en plichtsbesef aan de frontlinie. Het circuit van Monza ligt vlak buiten Milaan in de regio Lombardije, die zeer zwaar getroffen werd door het virus. Volgende week op het circuit Mugello worden weer toeschouwers toegelaten. Er werden drieduizend kaarten verkocht voor de Grand Prix in Toscane.

NBA Play-offs:

Woensdag:Donderdag:
Western Conference 1e ronde: Game VII: Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 102-104 Stand: 4-3 Rockets, volgende tegenstander LA Lakers Halve Finale Eastern Conference: Game II: Miami Heat-Milwaukee Bucks 116-114 Stand: 2-0 HeatHalve finale Western Conference: Game I: Denver Nuggets-LA Clippers Halve Finale Easter Conference: Game III: Boston Celtics-Toronto Raptors Stand: 2-0 Celtics

Comments are closed.