Sportverslagen – 3 juni 2020

Mannen aangehouden met Krape eieren
juni 3, 2020
Paramaribo Zoo roept hulp gemeenschap in
juni 4, 2020
Show all

Sportverslagen – 3 juni 2020

Bundesliga:
Woensdag: Werder Bremen-Eintracht Frankfurt  

Internationaal Sportnieuws:

De Amerikaanse atletiekcoach Alberto Salazar zal in november voor een hoorzitting verschijnen bij het internationaal sporttribunaal CAS. De voormalig coach van onder anderen de Brit Mo Farah vecht een dopingschorsing van vier jaar aan. Hij werd vorig jaar in oktober door het Amerikaanse antidopingbureau Usada gestraft voor het “orkestreren en faciliteren” van doping als hoofdcoach. De straf werd uitgesproken na jarenlang onderzoek en op basis van tientallen getuigenissen, waarin ook naar voren kwam dat de arts Jeffrey Brown een rol speelde bij de verboden praktijken. Ook Brown werd voor vier jaar geschorst en ging eveneens in beroep bij het CAS.

Hesdy Gerges geeft in zijn biografie toe dat hij wel degelijk schuldig is aan drugssmokkel. De kickbokser ontkende dit jarenlang. In 2010 werd Gerges met enkele anderen opgepakt in België, toen hij in de haven van Antwerpen een partij van 128 kilo cocaïne uit Ecuador afhaalde. De kickbokser zei dat hij voor de lol was meegegaan met een weekendtrip en niets van de drugshandel wist. Toch werd Gerges veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4,5 jaar. Hij vocht in zijn carrière 71 kickboksduels, waarvan hij er 50 won. Zijn laatste optreden was in 2018, toen hij in Ahoy verloor van Badr Hari. Die partij werd later uit de boeken geschrapt nadat Hari en Gerges een positieve dopingtest aflegden. In zijn biografie ‘Fightersheart’, vertelt hij over een leven dat grotendeels in het teken stond van criminaliteit. In 2004 werd Gerges al veroordeeld tot zeven maanden cel, een taakstraf van tweehonderd uur en een boete van 11.000 euro, nadat hij na een inbraak ruzie kreeg over de buit en zijn mede-inbreker in coma sloeg. Gerges wil met het boek de slechte periode in zijn leven afsluiten.  

Normaal gesproken zou rond deze tijd de finaleserie van de NBA plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis ligt de grootste basketbalcompetitie van de wereld al sinds maart stil. De NBA doet er echter alles aan om dit seizoen toch af te ronden en heeft volgens ESPN zelfs een deadline vastgesteld: 12 oktober. De competitie moet voor die datum worden afgerond. De sportzender meldt verder dat de NBA van plan is om bij de hervatting direct te starten met geïmproviseerde play-offs met 22 in plaats van de gebruikelijke 16 teams. De voorstellen moeten donderdag nog wel worden goedgekeurd door de raad van bestuur van de NBA en de deelnemende teams.

Disney’s Coronado Springs Resort in Orlando wordt de eerste verblijfslocatie voor de spelers in de NBA als de Amerikaanse basketbalcompetitie weer wordt hervat.

Comments are closed.