Sportverslagen – 3 augustus 2020

Sociale uitkering mens met een beperking uitbetaald
augustus 3, 2020
President Santokhi: ‘Vorige regering heeft gesaboteerd’
augustus 4, 2020
Show all

Sportverslagen – 3 augustus 2020

Internationaal Sport

Europese competities:

Serie A:
Zondag: SPAL-Fiorentina 1-3 Bologna-Torino 1-1 Genoa-Hellas Verona 3-0 Lecce-Parma 3-4 Sassuolo-Udinese 0-1   Dit was de laatste speel ronde van de Italiaanse competitie,hiermee zijn alle Europese competities uitgespeeld. Op 7 augustus gaat de Champions League van start.

Voetbal:

Voetballers die in Engeland opzettelijk bij een tegenstander of scheidsrechter in het gezicht hoesten, moeten een rode kaart krijgen. Dat schrijft de Engelse voetbalbond FA in het protocol dat is opgesteld voor de arbitrage, gebaseerd op de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. „In een extreem geval, waarbij de scheidsrechter er zeker van is dat iemand met opzet van dichtbij in het gezicht van een tegenstander of official hoest, moet de scheidsrechter actie ondernemen”, aldus de FA, die dit schaart onder overtredingen waarvoor een rode kaart moet worden getrokken.

Frank Lampard vindt dat het nieuwe seizoen in de Premier League te vroeg van start gaat. De manager denkt dat ‘The Blues’, die zaterdag nog de FA Cup-finale speelden, meer rustdagen nodig hebben om zich optimaal te kunnen voorbereiden. De Premier League is slechts een week geleden afgerond en de nieuwe competitie begint al op zaterdag 12 september. Meerdere Engelse clubs, waaronder Chelsea, zijn nog actief in Europa en kunnen hun spelers dus nog niet op vakantie sturen. “Spelers hebben een rustperiode nodig om op het niveau van de Premier League te kunnen spelen”, benadrukte Lampard zondagavond volgens Engelse media. “Hopelijk kunnen we het nieuwe seizoen op een eerlijke manier beginnen.”

Wielrennen:

De Tour de France stopt niet als één renner positief test op corona, maar een garantie dat de wielerronde het einde haalt, is er ook niet. Dat zegt voorzitter David Lappartient van de internationale wielrenunie UCI. De UCI heeft protocollen opgesteld om het wielrennen weer mogelijk te maken. Alle renners moeten voor de koersen worden getest op het coronavirus en zoveel mogelijk in de beschermde omgeving van de ploeg blijven. Er zijn ook protocollen voor als er een of meer renners positief testen op het virus, maar die zijn niet openbaar gemaakt. Lappartient geeft ook aan dat de UCI en de organisatie van wielerkoersen niet alles in de hand hebben. Nationale en lokale overheden kunnen ook ingrijpen.

NBA:

Zondag:Maandag:
Washington Wizards at Brooklyn Nets 110-118 Portland Trail Blazers at Boston Celtics 124-128 San Antonio Spurs at Memphis Grizzlies 108-106 Sacramento Kings at Orlando Magic 116-132 Milwaukee Bucks at Houston Rockets 116-120 Dallas Mavericks at Phoenix Suns 115-117Toronto Raptors at Miami heat Denver Nuggets at Oklahoma City Thunder Indiana Pacers at Washington Wizards Memphis Grizzlies at New Orleans Pelicans San Antonio Spurs at Philadelphia 76ers Los Angeles Lakers at Utah Jazz

Comments are closed.