Sportverslagen – 29 mei 2020

10 Mobiel – Alven Roosveld – 28 mei 2020
mei 28, 2020
Dagbladen overzicht – 29 mei 2020
mei 29, 2020
Show all

Sportverslagen – 29 mei 2020

Europese competities:

Bundesliga:Bundesliga:
Woensdag: RB Leipzig-Hertha Berlijn 2-2 Union Berlijn-Mainz 05 1-1 Augsburg-Paderborn 0-0 Fortuna Düsseldorf-Schalke 04 2-1 Hoffenheim-Köln 3-1Vrijdag: Freiburg-Bayer Leverkusen

De World Motor Sport Council is definitief akkoord gegaan met de nieuwe reglementen in de Formule 1 voor de komende jaren. Een van de belangrijkste regels is de verandering in het budgetplafond. Deze wordt in 2021 van 175 miljoen dollar verlaagd naar 145 miljoen.  

*In navolging van de Duitse Bundesliga, de Spaanse La Liga en de Engelse Premier League gaat ook de Italiaanse Serie A de competitie afmaken. Sportminister Vincenzo Spadafora van Italië heeft bevestigd dat vanaf 20 juni weer wedstrijden worden gespeeld. Van de vijf grote Europese competities wordt alleen in Frankrijk de competitie niet afgemaakt.

*De Premier League, de belangrijkste voetbalcompetitie van Engeland, wordt op woensdag 17 juni hervat. De inhaalwedstrijden Manchester City-Arsenal en Aston Villa-Sheffield United staan als eerste op het programma. In het weekend van 19 tot en met 21 juni wordt dan de eerste volledige speelronde afgewerkt. Er zijn in de Premier League, die op 13 maart werd stilgelegd vanwege de coronacrisis, nog 92 wedstrijden te spelen. Die zullen achter gesloten deuren en dus zonder publiek worden afgewerkt. Om alle duels in het weekeinde live op televisie te kunnen uitzenden, zullen er in het weekeinde geen wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden. De spelers en technische staf van alle clubs zullen tweemaal per week worden getest op het coronavirus. Tot nu toe zijn twaalf mensen binnen de Premier League positief getest op het virus.

Liverpool gaat aan de leiding met een voorsprong van 25 punten op Manchester City. De koploper heeft nog twee overwinningen nodig om kampioen te worden en de eerste titel sinds 1990 te pakken, tenzij nummer twee Manchester City gelijk bij de hervatting al verliest. In dat geval kan Liverpool direct bij de hervatting al de titel veiligstellen.

*De overleden Kobe Bryant wordt pas volgend jaar officieel opgenomen in de Hall of Fame. De ceremonie waarbij de zogeheten ’Class of 2020’ zou worden gehuldigd, was voor 29 augustus op de kalender gezet. Vanwege de coronacrisis heeft het bestuur van de Hall of Fame besloten de inhuldiging te verschuiven naar begin volgend jaar. In de ’Class of 2020’ zijn onder anderen Bryant, Tim Duncan en Kevin Garnett opgenomen. Het Hall of Fame-gebouw staat in Springfield (Massachusetts).

Voor Lionel Messi voelt de hervatting van La Liga als de start van een volledig nieuw seizoen. De 32-jarige aanvaller van FC Barcelona kijkt ernaar uit om weer wedstrijden te spelen.”Het zal straks voelen alsof we weer volledig opnieuw beginnen”, zegt Messi woensdag in een blog op de site van adidas. “Technisch gezien zitten we natuurlijk nog in hetzelfde seizoen, maar de beleving zal totaal anders zijn. Iedereen zal dat op een andere manier ervaren.” De Spaanse overheid gaf zaterdag groen licht aan La Liga om vanaf 8 juni de competitie te hervatten. Omdat die dag op een maandag valt, is het aannemelijk dat de eerstvolgende wedstrijden zullen plaatsvinden in het weekend van 12, 13 en 14 juni.

Comments are closed.