Sportverslagen – 29 mei 2020

10 Mobiel – Yigal Kopinsky – 29 mei 2020
mei 29, 2020
90 Seconden – 30 mei 2020
mei 30, 2020
Show all

Sportverslagen – 29 mei 2020

Europese competities:

Bundesliga:
Vrijdag: Freiburg-Bayer Leverkusen

Conor McGregor (31) heeft de uitdaging aangenomen om een ’supergevecht’ aan te gaan met Anderson Silva, recordkampioen in de UFC (middengewicht). „Uitdaging aanvaard”, liet The Notorious op Twitter weten. McGregor had vorige week al meerdere berichten onder elkaar op Twitter losgelaten dat de vechtsport verdeelde waarin hij zichzelf op gelijke hoogte plaatste met Silva als de MMA-goat (greatest of all time). McGregor zette aanvankelijk Silva, de oud-kampioen in het middengewicht, op één. Met als uitleg dat The Spider zijn gevechten vaak op spectaculaire wijze tot een vroegtijdig einde brengt en in meerdere divisies actief is geweest.

Het voetbal in de Premier League gaat op 17 juni weer van start. Dit is door de officiële instanties van een van de grootste competities in Europa bevestigd. Het is wel onder voorbehoud dat er geen grote tegenslagen komen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus in Groot-Brittannië. Publiek is bij de wedstrijden nog niet toegestaan. Het gaat om een midweeks programma met twee wedstrijden, Aston Villa – Sheffield United en Manchester City – Arsenal. In het weekeinde dat volgt wordt een volledig programma afgewerkt.

De Engelse voetbalbond heeft de finale van de FA Cup op het programma gezet voor zaterdag 1 augustus. Het belangrijkste bekertoernooi in Engeland was aanbeland bij de kwartfinales toen het seizoen in maart vanwege het coronavirus werd stilgelegd. De vier kwartfinales in de FA Cup Leicester City tegen Chelsea, Newcastle United tegen Manchester City, Sheffield United tegen Arsenal en Norwich City tegen Manchester United worden in het weekeinde van 27 en 28 juni gespeeld. De halve finales zijn voorlopig vastgesteld op 11 en 12 juli.

De Italiaanse voetbalcompetitie in de Serie A wordt op 20 juni hervat. Dat is besloten na overleg tussen de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora en de voorzitters van de Serie A (Paolo Dal Pino) en Italiaanse voetbalbond (Gabriele Gravina). Er zijn in Italië nog twaalf speelronden af te werken nadat de Serie A op 9 maart werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Titelhouder Juventus, is de lijstaanvoerder met een punt voorsprong op Lazio.

Petra Kvitova heeft ook in de coronatijd een toernooizege kunnen toevoegen aan haar erelijst. De 30-jarige Kvitova, tweevoudig winnares van Wimbledon, was voor lege tribunes de beste op een toernooi in Praag. De Tsjechische tennisbond had het evenement opgezet speciaal voor spelers uit eigen land. Bij afwezigheid van Karolina Pliskova, de nummer 3 van de wereld, was Kvitova het min of meer aan haar stand verplicht om het Tsjechisch kampioenschap te winnen. De mondiale nummer 12 versloeg in de finale Karolina Muchova, die op de 26e plek staat, in twee sets: 6-3 6-3. De tribunes in Praag bleven leeg voor publiek. De ballenkinderen droegen uit voorzorg handschoenen en mondkapjes. In plaats van elkaar na een partij aan het net te omhelzen of handen te schudden, tikten de spelers met hun rackets tegen elkaar.

De marathon van Boston gaat dit jaar helemaal niet door. De autoriteiten in New England achten het niet verstandig om het in april afgelaste evenement ergens in de komende maanden nog in te halen vanwege de coronacrisis. De marathon van Boston was oorspronkelijk gepland op 20 april, maar kon toen ook al niet doorgaan. De organisatie mikte vervolgens op 14 september, maar ook door die datum kan inmiddels dus een streep. Het is eerste keer in de 124-jarige geschiedenis dat de marathon van Boston niet doorgaat. Er staan de laatste jaren doorgaans 30.000 deelnemers aan de start en een half miljoen bezoekers langs de lijn.

Comments are closed.