Sportverslagen – 29 maart 2022

Russische invasie van Oekraïne:
maart 29, 2022
Today In Pop History – 29 maart 2022
maart 29, 2022
Show all

Sportverslagen – 29 maart 2022

UEFA WK-kealificatie:                                               

Dinsdag:
Polen-Zweden Portugal-Noord-Macedonië

CONMEBOL WK-kwalificatie:

Dinsdag:
Bolivia-Brazilië Chili-Uruguay Ecuador- Argentinië Peru-Paraguay Venezuela-Colombia

Overig Sportnieuws:

Elina Svitolina last een tennispauze in. De Oekraïense nummer twintig van de wereld kampt met zware rugproblemen en moet de komende tijd rust houden. De 27-jarige Svitolina zorgde begin maart nog voor ophef in de tenniswereld door op het WTA-toernooi in Monterrey niet tegen haar Russische tegenstander te willen spelen, omdat de organisatie van het toernooi zich niet uitsprak tegen de Russische inval in Oekraïne. Toen de organisatoren dat alsnog deden, ging ze overstag. Svitolina behoort al jarenlang tot de top van het vrouwentennis, maar op de Grand Slams wist ze nog nooit een finale te bereiken.

Een groep van meer dan zeventig actieve en reeds gestopte turnsters uit Canada heeft gevraagd om een onderzoek naar de “schadelijke cultuur en misbruikpraktijken” in hun sport. De turnsters stellen dat de angst voor vergelding hen er de afgelopen tien jaar van weerhield hun beklag te doen. “We kunnen niet langer blijven zwijgen”, staat in de brief aan de directeur van de overkoepelende bond Sport Canada. Volgens de turnsters heeft de gymnastiekbond van hun land te weinig gedaan om de situatie te veranderen. De klachten gaan met name over emotioneel, fysiek en seksueel misbruik en zijn gericht tegen (voormalige) Canadese coaches. Het verzoek tot een onderzoek naar misstanden volgt op soortgelijke onderzoeken in onder meer de Verenigde Staten, Nederland, Groot-Brittannië en België.

Maandag:Dinsdag
Denver at Charlotte 113– 109 Chicago at New York 104- 109 Golden State at Memphis 95- 123 Orlando at Cleveland 101- 107 Atlanta at Indiana 132– 123 Sacramento at Miami 100- 123 Boston at Toronto 112(OT)-115 San Antonio at Houston 123– 120 Oklahoma at Portland 134– 131(OT)Milwaukee at Philadelphia Chicago at Washington Detroit at Brooklyn Los Angeles Lakers at Dallas Utah at LA Clippers

Comments are closed.