Sportverslagen – 29 april 2020

10 Mobiel – Dew Sharman – 29 april 2020
april 29, 2020
Dagbladen overzicht – 30 april 2020
april 30, 2020
Show all

Sportverslagen – 29 april 2020

Vincenzo Spadafora, de Italiaanse minister van Sport, acht de kans klein dat het seizoen in de Serie A nog afgemaakt kan worden. Zondag werd juist bekend dat de clubs op 4 mei weer individuele trainingen mogen houden na een strenge lockdown van twee maanden. “Als ik voorzitter van een club was, zou ik me gaan focussen op volgend seizoen”, zegt Spadafora. Vorige week dinsdag spraken de twintig clubs in de Serie A nog unaniem de hoop uit het seizoen te kunnen voltooien. Er zijn voor de meeste clubs nog twaalf duels te spelen. In Nederland en Frankrijk werden de competities onlangs al definitief gestaakt.

De hervatting van de competities in de Amerikaanse topsport is nog ver weg. De meeste Amerikaanse competities zijn half maart afgebroken. Van sommige is de start uitgesteld. De Amerikaanse president Trump heeft wel meerdere keren gezegd de hervatting van de competities te willen overwegen omdat sport voor veel mensen belangrijk is. Geen land ter wereld is echter zo zwaar getroffen door het virus als de Verenigde Staten. Volgens Anthony Fauci, één van de voornaamste adviseurs van Trump in de coronacrisis zit dat er dus helaas niet in.

Het doorgaan van de Olympische Spelen van 2021 in Tokio is niet geheel afhankelijk van het tijdig vinden van een vaccin tegen het coronavirus. Dat zegt John Coates, lid van het Internationaal Olympisch Comité. „Maar een vaccin zou uiteraard wel helpen”, voegde hij daaraan toe. „Met de wereldgezondsheidorganisatie WHO hebben we de afspraak dat we doorgaan met de voorbereidingen”, vervolgt de Australiër. „Er zijn meerdere mogelijkheden die tot een oplossing kunnen leiden. We proberen ons overal op voor te bereiden. Dat neemt niet weg dat de gezondheid van alle betrokken mensen op de eerste plaats staat.”

Comments are closed.