Sportverslagen – 28 mei 2021

10 Mobiel – Nicole Mc Intosh – 28 mei 2021
mei 28, 2021
90 Seconden – 29 mei 2021
mei 29, 2021
Show all

Sportverslagen – 28 mei 2021

Vriendschappelijke Interland:   UEFA Champions League:

Vrijdag:Zaterdag: Finale
Italië-San Marino   Zaterdag: Zweden-FinlandManchester City-Chelsea

Ronald Koeman is donderdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigde FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta, die eraan toevoegde dat het inmiddels weer goed gaat met de Nederlandse trainer. Volgens Spaanse media kampte Koeman met een angstaanval. Die zou zijn veroorzaakt door de stress over zijn toekomst bij de Spaanse topclub. Met zijn plotselinge ziekenhuisopname liet Koeman heel wat dierbaren schrikken. Een jaar geleden onderging de Nederlander met spoed een operatie wegens hartproblemen.

Volgens Franse media wordt de naam Peter Bosz nadrukkelijk genoemd bij Olympique Lyon als trainer. Bosz is geen onbekende in Lyon. In het seizoen 2016/2017 rekende hij met Ajax af met de topclub uit Frankrijk. Na een 4-1 zege in Amsterdam redde Ajax het met de hakken over de sloot in Frankrijk: 3-1 nederlaag. Ajax bereikte de finale, die werd verloren van Manchester United: 2-0. Na zijn periode bij Ajax maakte Bosz de overstap naar Borussia Dortmund. Dat werd geen succes, na een paar maanden zat het avontuur in het Ruhrgebied erop. In 2018 probeerde de trainer uit Apeldoorn het opnieuw in de Bundesliga. Deze keer met meer succes. Na drie jaar bij Bayer Leverkusen werd Bosz na een mindere periode wel ontslagen. Op 23 maart 2021 moest hij vertrekken.

Neymar was een aantal jaren een van de gezichten van Nike, totdat er vorig jaar een abrupt einde kwam aan de samenwerking. De reden hiervoor was een onderzoek naar een beschuldiging van seksueel misbruik aan het adres van de topvoetballer. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden en documenten die de krant heeft ingezien. De Braziliaanse superster van Paris Saint-Germain zou een medewerkster van Nike hebben geprobeerd te dwingen tot orale seks, zo heeft zij haar vrienden en collega’s verteld. Dat zou zijn gebeurd in 2016 in een hotelkamer in New York, waar de medewerkster Neymar en zijn entourage assisteerde bij een aantal events. De voetballer ontkent het verhaal. „Neymar jr. zal zich krachtig verzetten tegen deze ongegronde aantijgingen voor het geval er een claim wordt ingediend, wat tot dusver niet is gebeurd”, laat zijn woordvoerster aan de krant weten. Afgelopen augustus werd bekend dat Nike en Neymar afscheid van elkaar hadden genomen en er een einde was gemaakt aan de sponsorovereenkomst, terwijl die volgens The Wall Street Journal nog acht jaar doorliep. Een reden werd destijds niet gegeven.

Ajacied David Neres is donderdagnacht opgepakt door de Braziliaanse politie. De aanvaller zou in zijn thuisland een illegaal feest hebben bezocht. Neres werd naar verluidt om twee uur ’s nachts lokale tijd gearresteerd op een feest dat in strijd is met de huidige coronamaatregelen in São Paulo. Er is momenteel namelijk een verbod op evenementen na 21.00 uur. Op het feest waren 124 mensen aanwezig, van wie de meeste geen mondkapje droegen. Ajax heeft de mogelijke arrestatie van Neres inmiddels vernomen via de media, maar heeft niets officieels gehoord.

Novak Djokovic begrijpt niet dat Naomi Osaka heeft besloten om bij Roland Garros niet op persconferenties te verschijnen. De nummer één van de wereld vindt dat praten met de media erbij hoort voor een proftennisser. Osaka maakte donderdag bekend dat ze bij het komende Grand Slam-toernooi niet met de pers praat, omdat ze vindt dat dat een negatieve invloed heeft op de mentale gesteldheid van de tennissers. Veel bijval heeft ze nog niet gekregen. “Het hoort erbij, het is onderdeel van het leven op de tour. Osaka zal er zo haar redenen voor hebben”, aldus Djokovic, nadat hij de halve finales van het graveltoernooi in Belgrado had bereikt. Ik begrijp dat persconferenties soms onplezierig kunnen zijn. Het is niet altijd leuk, zeker niet na een verloren partij. Maar we moeten het doen, anders krijgen we een boete.” Viervoudig Grand Slam-winnares Osaka neemt de boetes van 20.000 dollar (ruim 16.000 euro) per keer aan. Ze zei dat ze hoopt dat het geld ten goede komt aan een organisatie die zich inzet voor de mentale gezondheid van mensen.

NBA: Playoffs:

Donderdag:Vrijdag:
Western Conference: Eerste ronde Phoenix Suns at LA Lakers 95-109 Serie stand: 1-2 Denver Nuggets at Portland Trail Blazers 120-115 Serie Stand: 2-1   Eastern Conference: Eerste ronde: Milwaukee Bucks at Miami Heat 113-84 Serie stand: 3-0Eastern Conference: Eerste ronde: New York Knicks at Atlanta Hawks (Serie stand: 1-1) Brooklyn Nets at Boston Celtics (Serie stand: 2-0)   Western Conference: Eerste ronde: LA Clippers at Dallas Mavericks (Serie stand:0-2)

Comments are closed.