Sportverslagen – 28 april 2021

Geen COVID-dode in afgelopen 24 uur; verdubbeling besmettingen
april 28, 2021
10 Mobiel – Sharon Schalkwijk – 28 april 2021
april 28, 2021
Show all

Sportverslagen – 28 april 2021

Europees competitievoetbal:

La Liga:
Woensdag:
Athletic Bilbao-Real Valladolid

UEFA Champions League:

Dinsdag: HalvefinaleWoensdag: Halvefinale:
Real Madrid- Chelsea 1-1 Return: 5 meiParis Saint-Germain-Manchester City Return: 4 mei

Het prijzengeld voor de Champions League van de vrouwen is fors opgehoogd. Komend seizoen is er 24 miljoen euro beschikbaar, ruim vier keer zoveel als er in de huidige jaargang te verdelen is. De enorme verhoging is mogelijk door een nieuwe opzet van het toernooi. Er is een groepsfase ingevoerd. Zestien clubs spelen in vier poules, vanaf de kwartfinales worden er knock-outwedstrijden afgewerkt. Voordeel van deze opzet is dat er vooraf grote sponsors zijn gestrikt voor het hele evenement, waardoor clubs niet meer afhankelijk zijn van een losse verbintenissen met geldschieters die per wedstrijd worden afgesloten. Opvallend is dat 23 procent van de prijzenpot naar niet-deelnemende clubs uit de beste nationale competities van Europa gaat. Op die manier wordt de sport ook in de breedte van een impuls te voorzien. “We laten hiermee zien hoe we de belangen van de sport op de lange termijn behartigen”, zegt Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA. Deelnemende ploegen aan de groepsfase kunnen voortaan 400.000 euro startgeld tegemoetzien.

Gymnastiekbond KNGU biedt woensdag excuses aan de oud-turnsters die slachtoffer zijn van grensoverschrijdend gedrag. De bond deed dat naar aanleiding van de conclusies die werden getrokken in het onderzoeksrapport Ongelijke Leggers. Uit het rapport kwam onder meer naar voren dat de oud-turnsters excuses en een financiële compensatie verdienen. Ook werd er geconcludeerd dat er nog steeds misstanden zijn, al zijn die wel anders van aard dan voorheen, en is er een flink aantal aanbevelingen gedaan. “Ik wil mij richten tot de oud-turnsters. Jullie deden een stap naar voren en hielden ons een spiegel voor. Jullie indringende verhalen gingen terug naar de donkerste periode in jullie leven. Moedig legden jullie voortdurend de pijnlijke geschiedenis van onze gymsport bloot. En mede dankzij jullie is grensoverschrijdend gedrag in de sport op de politieke agenda gekomen”, zei KNGU-voorzitter Monique Kempff in een eerste reactie. Kempff zegt verder: “Hier kan ik alleen maar respect voor hebben. Namens de KNGU zeg ik sorry en bied ik jullie excuses aan.”

Paris Saint-Germain neemt het woensdagavond in de halve finale van de Champions League op in op tegen Manchester City. Een peperduur duel, want beide basiselftallen hebben een waarde van meer dan 500 miljoen euro. Bij PSG wordt de marktwaarde zwaar opgedreven door Neymar en Mbappé. City heeft dan weer een dure verdediging. Logisch want sinds de komst van Guardiola spendeerde het 484 miljoen euro aan verdedigers. De totale waarde van de basiself van beide ploegen is 1,19 miljard euro. Het zal niet de duurste wedstrijd ooit worden, want vorig seizoen speelde Liverpool in eigen huis tegen City. Daar stonden 22 spelers op het veld met een totale waarde van 1,53 miljard euro.

Novak Djokovic heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi van Madrid, dat volgende week plaatsvindt. De Servische nummer 1 van de wereld schreef het toernooi in 2019 op zijn naam, net als in 2011 en 2016. Djokovic is matig aan het gravelseizoen begonnen. Op het masterstoernooi van Monte Carlo verloor hij in de derde ronde van de Brit Dan Evans, vorige week werd hij op het ATP-toernooi van Belgrado – gespeeld op zijn thuisbasis – in de halve finales verrast door de Rus Aslan Karatsev. Djokovic was twee jaar geleden in Madrid Stefanos Tsitsipas de baas in de finale. Tsitsipas was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van Rafael Nadal.

Het gevecht tussen Floyd Mayweather en YouTube-ster Logan Paul gaat alsnog door. De twee nemen het op 6 juni 2021 tegen elkaar op in het Hard Rock Stadium in Miami. Amerikaanse bokslegende zou eigenlijk op 20 februari tegen zijn 18 jaar jongere landgenoot vechten, maar vanwege oplopende corona-cijfers moest de clash worden afgezegd. De partij betreft een demonstratiegevecht. De ongeslagen status van Mayweather (50 zeges) blijft dus sowieso in tact. Het laatste officiële gevecht van Mayweather dateert van augustus 2017, toen hij in tien ronden afrekende met UFC-ster Conor McGregor. Paul werd online beroemd als contentmaker. Tot dusver is hij niet bepaald een hoogvlieger gebleken in de ring. Hij vocht één keer, in november 2019, en verloor toen van collega-Youtuber KSI. Na overwinningen op FIFA-speler AnEsonGib en oud-basketballer Nate Robinson versloeg hij eerder deze maand voormalig MMA-kampioen Ben Askren. Inmiddels hebben meerdere topvechters aangeboden om het op te nemen tegen Jake Paul.

NBA:

Dinsdag:Woensdag:
Oklahoma City Thunder at Boston Celtics 119-115 Milwaukee Bucks at Charlotte Hornets 114-104 Portland Trail Blazers at Indiana Pacers 133-112 Brooklyn Nets at Toronto Raptors 116-103 Minnesota Timberwolves at Houston Rockets 114-107 Dallas Mavericks at Golden State Warriors 133-103Orlando Magic at Cleveland Cavaliers Atlanta hawks at Philadelphia 76’ers LA Lakers at Washington Wizards Charlotte Hornets at Boston Celtics Chicago Bulls at New York Knicks San Antonio Spurs at Miami Heat Portland Trail Blazers at Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans at Denver Nuggets LA Clippers at Phoenix Suns Utah Jazz at Sacramento kings

Comments are closed.