Sportverslagen – 27 maart 2020

Geen update Covid-19 team Toespraak president Bouterse gepland
maart 27, 2020
90 Seconden – 28 maart 2020
maart 28, 2020
Show all

Sportverslagen – 27 maart 2020

Abdelhak Nouri, die in de zomer van 2017 ernstige en blijvende hersenschade opliep, heeft onlangs het ziekenhuis verlaten. De voormalige middenvelder van Ajax wordt nu thuis door zijn familie verzorgd. “Het gaat goed met hem. Sinds hij thuis is, gaat het stukken beter dan in ziekenhuizen en verpleeghuizen”, zei zijn oudste broer Abderrahim Nouri donderdagavond bij De Wereld Draait Door. “Ik denk dat dat te maken heeft met dat hij zich bewust is van waar hij is, in vertrouwde omgeving met zijn familie.””Mensen zullen zich afvragen: wat houdt goed in? Hij ligt niet meer in coma. Hij is wakker, hij slaapt, hij niest, hij eet en boert. Hij komt zijn bed niet uit en is heel afhankelijk van ons. Op zijn goede momenten is er een vorm van communicatie, via een bevestiging van wenkbrauwen, maar hij kan dat niet lang volhouden.”Nouri kreeg in juli 2017 bij de oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in Oostenrijk te maken met hartritmestoornissen en moest op het veld worden gereanimeerd. De inmiddels 22-jarige Ajacied zal door de blijvende hersenschade volgens zijn artsen nooit meer normaal kunnen functioneren.

De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain heeft in een halve dag 200.000 euro opgehaald met de verkoop van een speciaal shirt. Het geld gaat naar de medische bestrijding van het coronavirus. PSG liet 1500 shirts drukken met op de voorkant, op de plek waar normaal een sponsorlogo staat, de tekst ’Tous Unis’ (allemaal samen). Op de mouw van het tenue staat ook een logo van de hulpdiensten en in het logo van de club zijn de woorden ’bescherm’ en ’respect’ opgenomen. De shirts, die 175 euro per stuk kostten, waren binnen een halve dag uitverkocht. Het grootste deel van de opbrengst (200.000 euro) gaat naar de zorgverleners die zich inzetten om het coronavirus te bestrijden. Frankrijk telt bijna 30.000 besmettingen. Zo’n 1700 mensen zijn overleden aan het longvirus.

De best verdienende basketballers in de NBA nemen gedurende de coronacrisis genoegen met 20 procent minder salaris. Volgens sportzender ESPN hebben ongeveer honderd spelers besloten om een deel van hun miljoenensalaris in te leveren. Heel wat clubs en spelers hebben al geld gedoneerd, onder meer aan het personeel dat normaal gesproken bij NBA-wedstrijden in de basketbalstadions werkt. De NBA ligt sinds 11 maart stil.

Comments are closed.