Sportverslagen – 27 april 2020

‘Social Suriname’ verspreidt openingstijden winkels en handelszaken
april 27, 2020
Dagbladen overzicht – 28 april 2020
april 28, 2020
Show all

Sportverslagen – 27 april 2020

De clubs uit de Serie A mogen vanaf 4 mei weer trainen. Voorwaarde is wel dat spelers minimaal 2 meter uit elkaar blijven. Na 17 mei kan er weer regulier met de groep getraind worden.De spelers in Italië trainen al niet meer sinds op 9 maart de lockdown begon in het door het coronavirus zwaarst getroffen land van Europa.Het dodental in Italië is opgelopen tot 26.644, maar de laatste dagen neemt het aantal nieuwe besmettingen af en overlijden steeds minder mensen.Premier Giuseppe Conte kondigde zondagavond daarom aan dat de maatregelen versoepeld worden. Alle sporters mogen weer trainen op afstand van elkaar, onder wie de profvoetballers.

De Grand Prix van Frankrijk is dit jaar definitief van de baan. Volgens de organisatie is het niet mogelijk om de race dit jaar nog in te plannen.Formule 1-baas Chase Carey hoopt nog steeds vijftien tot achttien races te kunnen organiseren dit seizoen. De CEO heeft bevestigd dat het doel is om het eerste weekend van juli in Oostenrijk te starten. Het doel is volgens Carey nog altijd om met die Grand Prix het seizoen te laten beginnen. Ook in juli, augustus en september moet in Europa worden gereden. Daarna worden de overige continenten aangedaan. “We hopen in december te eindigen in Abu Dhabi met vijftien tot achttien races.”

Een shirt van Diego Maradona heeft zaterdag 55.000 euro opgeleverd bij een veilig om geld op te halen voor mensen in het Italiaanse Napels die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.Maradona, die jarenlang voor Napoli speelde, droeg het shirt tijdens een oefenwedstrijd van Argentinië in juni 1987 tegen Italië. Na afloop gaf hij het aan Ciro Ferrara, die debuteerde voor de Italianen en bij Napoli ploeggenoot was van de stervoetballer.33 jaar later stelde de geboren Napolitaan Ferrara het shirt ter beschikking bij de veiling die hij organiseerde met de broers Fabio en Paolo Cannavaro, die eveneens in Napoli geboren zijn en speelden voor Napoli.Het shirt leverde veruit het hoogste bedrag op bij de veiling, waar tal van spullen van (oud-)voetballers werden verkocht. “Ik word er emotioneel van dat ik afscheid moet nemen van het shirt, maar het is voor een goed doel”, reageerde Ferrara.Maradona heeft ook gereageerd op de verkoop van shirt. “Ik ben trots dat ik iets heb kunnen bijdragen aan de hulp voor mensen in deze moeilijke tijd”, staat er op zijn Facebook-pagina.

Rafael Nadal gelooft niet dat er binnen afzienbare tijd weer ’normaal’ getennist wordt door hem en zijn collega’s. Tot juli ligt het professionele tennis sowieso stil vanwege de coronacrisis, maar de Spaanse nummer 2 van de wereld kan zich nog niets voorstellen bij een hervatting van de wedstrijdkalender. Sinds begin maart wordt er al niet meer getennist vanwege de coronapandemie. Roland Garros werd verplaatst naar september, Wimbledon slaat een jaar over. De US Open, eind augustus, staan nog wel gewoon geprogrammeerd, maar Nadal is duidelijk: de volksgezondheid gaat voor het tennis.„We hebben al vaak gezegd dat we ons in een moeilijke situatie bevinden. Dat geldt voor iedereen. Stap-voor-stap gaat het iets beter, maar het zijn zware tijden waarin mensen onherstelbare verliezen hebben geleden. Maar ook verliezen op andere, minder belangrijke vlakken, zullen de maatschappij de komende maanden zorgen en pijn geven. Het is ook een economisch verhaal: veel mensen gaan hun baan verliezen.”

SC Cambuur vreest voor een faillissement, nadat de KNVB vrijdag besloot dat de club niet zal promoveren. De club, die met een grote voorsprong aan de leiding ging in de Keuken Kampioen Divisie, was financieel al ingesteld op Eredivisie-voetbal in het komende seizoen. Als wij daadwerkelijk in de Keuken Kampioen Divisie blijven gaan we 1,5 miljoen euro onder water. En daar komt de coronacrisis nog bij, waar we allemaal last van hebben.”Cambuur, dat bezig is met de bouw van een nieuw stadion, investeerde afgelopen zomer al flink in spelers met de hoop op promotie. In de winterstop volgde een nieuwe financiële injectie.”We stonden toen al met acht punten voorsprong bovenaan”, vertelde Van de Belt. “We hebben opnieuw geïnvesteerd om de zwakke plekken in het elftal te versterken, waardoor het kampioenschap nog zekerder zou worden. Bovendien moesten we voor 1 april bepaalde aflopende contracten verlengen. Ook dat hebben we gedaan met het oog op het aanstaande Eredivisie-voetbal.”

De FIFA wil dat voetbalploegen tijdelijk niet drie maar vijf spelers per wedstrijd mogen wisselen. De wereldvoetbalbond heeft dat voorstel bij de internationale spelregelcommissie IFAB neergelegd. De tijdelijke maatregel zou in 2020 en 2021 moeten gelden, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Clubs en landenploegen zouden van de nieuwe spelregel kunnen profiteren. Dat zou betekenen dat deelnemers aan het EK volgend jaar zomer ook vijf spelers mogen wisselen. De FIFA vreest dat voetballers extra belast worden, als alle competities weer worden hervat. Ze moeten waarschijnlijk komend jaar meer wedstrijden in korte tijd spelen, met misschien wel minder vakantie. De kans op blessures groeit op die manier.

Comments are closed.