Sportverslagen – 26 mei 2020

Politie houdt partij sympathisanten buiten de deur
mei 26, 2020
Dagbladen overzicht – 27 mei 2020
mei 27, 2020
Show all

Sportverslagen – 26 mei 2020

Europese competities:

Bundesliga:Bundesliga:
Dinsdag: Borussia Dortmund-Bayern München Bayer Leverkusen-Wolfsburg Eintracht Frankfurt-Freiburg Werder Bremen-BOr. MönchengladbachWoensdag: RB Leipzig-Hertha Berlijn Union Berlijn-Mainz 05 Augsburg-Paderborn Fortuna Düsseldorf-Schalke 04 Hoffenheim-Köln

Overig Sportnieuws:

De McLaren Group schrapt twaalfhonderd van de in totaal vierduizend arbeidsplaatsen, zo meldt de Britse onderneming dinsdag. McLaren wijst op de coronacrisis en de geplande invoering van een kostenplafond in de Formule 1. Vanwege de nieuwe maatregel moeten veel Formule 1-teams inkrimpen. Het banenverlies wordt uitgesmeerd over alle afdelingen van de McLaren Group. In maart beloofden de aandeelhouders onder aanvoering van het staatsfonds van Bahrein 300 miljoen pond in het bedrijf te pompen. Via de uitgifte van obligaties hoopt McLaren nog meer geld op te halen. Het bedrijf wil echter zijn verzameling van historische Formule 1-auto’s als onderpand gebruiken, wat tegen het zere been van veel aandeelhouders is.

Evander Holyfield (57) heeft nog maar eens benadrukt dat hij een nieuw gevecht met Mike Tyson (53) wel ziet zitten, mits zijn oude rivaal hém uitdaagt. Er gaan al langer hardnekkige geruchten dat de voormalige topboksers voor het goede doel tegenover elkaar willen staan in de ring. Holyfield kwam in 2011 voor het laatst in actie als prof en de laatste officiële wedstrijd van Tyson dateert zelfs al van 2005. De voormalige wereldkampioenen in het zwaargewicht stonden twee keer eerder tegenover elkaar en beide keren trok Holyfield aan het langste eind. “We kunnen het voor een derde keer tegen elkaar opnemen, maar alleen als Mike dat wil”, zegt Holyfield in gesprek met de BBC. “Als ik het hém vraag, lijkt het net alsof ik een pestkop ben. Want dan zeg ik in feite dat ik met iemand wil vechten die ik al twee keer heb verslagen.” Hoewel er officieel nog geen wedstrijd staat gepland, lijkt het er wel sterk op dat er een derde ontmoeting tussen Holyfield en Tyson gaat komen. De voormalige rivalen zijn weer in training om voor het goede doel te vechten en hebben beiden de intentie uitgesproken om weer tegen elkaar te boksen. Tyson, die zich in 1986 op twintigjarige leeftijd tot jongste wereldkampioen ooit in het zwaargewicht kroonde, won 50 van zijn 58 gevechten als prof. In zijn tweede en vooralsnog laatste ontmoeting met Holyfield in 1997 werd Tyson gediskwalificeerd, omdat hij een stukje van Holyfields oor had afgebeten.

De Champions Leaguewedstrijd tussen Liverpool-Atlético Madrid op 11 maart heeft mogelijk aan 41 mensen het leven gekost. Hun besmetting met het coronavirus zou terug te leiden zijn naar stadion Anfield. Dat schrijft The Times op basis van berekeningen van het Imperial College London en de University of Oxford. “Een week later was de grote verspreiding van het virus in Engeland. Modellen laten zien dat 25 tot 35 dagen later er 41 extra doden waren in nabijgelegen ziekenhuizen.” Ruim 50.000 voetbalfans zaten op de tribunes om de return van Liverpool in de achtste finales van de Champions League tegen Atlético bij te wonen. Zij zagen de Spanjaarden na verlenging met 3-2 winnen. Trainers Jürgen Klopp en Diego Simeone gaven elkaar voor de wedstrijd een ‘elleboogje’ in plaats van een handdruk, maar verder waren er amper beschermende maatregelen genomen. De Britse overheid zag daartoe geen aanleiding. In Spanje waren toen al beperkende maatregelen van kracht vanwege het coronavirus, toch reisden er zo’n 3.000 supporters van Madrid naar Engeland. Drie dagen later ging Spanje in een lockdown, Groot-Brittannië volgde pas tien dagen erna. Ook het duel tussen de Italiaanse club Atalanta en het Spaanse Valencia, op 19 februari in Milaan, wordt gezien als een ‘superverspreider’ van het coronavirus, maar dan in Lombardije.

Comments are closed.