Sportverslagen – 25 maart 2020

Nickerie vanaf donderdag 00.00 uur ook in lockdown
maart 25, 2020
Dagbladen overzicht – 26 maart 2020
maart 26, 2020
Show all

Sportverslagen – 25 maart 2020

Cristiano Ronaldo heeft dinsdag meerdere ziekenhuizen in Portugal financieel ondersteund in de strijd tegen het coronavirus. Lionel Messi deed hetzelfde in Spanje en Argentinië en Manchester City-manager Josep Guardiola maakte 1 miljoen euro over aan een Spaanse stichting. Ronaldo en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes doneerden een onbekend bedrag aan een ziekenhuis, terwijl Messi 1 miljoen euro aan twee verschillende ziekenhuizen heeft gedoneerd; een in Barcelona en een andere in Argentinië.

Ook de spelers van Borussia Dortmund laten zich van hun goede kant zien tijdens de coronacrisis. De selectie levert een deel van het salaris in zodat de overige werknemers van de club niet hoeven te vrezen voor hun baan.

Dortmund heeft in totaal 850 werknemers in dienst. Dortmund is niet de enige club in Duitsland die met zo’n initiatief komt gedurende de coronacrisis. Ook de spelers van Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen en Mainz gaan akkoord met een tijdelijke verlaging van het salaris. Hetzelfde zou het geval zijn bij de spelers van Bayern München, maar dat is nog niet door die club bevestigd. Wel is bekend dat Robert Lewandowski, Joshua Kimmich en Leon Goretzka allen 1 miljoen euro hebben gedoneerd in de strijd tegen het coronavirus. De Bundesliga ligt nog tot zeker 3 april stil, maar dit kan worden uitgebreid tot 1 mei. De Duitse voetbalbond DFB moet daar nog wel officieel toestemming voor geven.

Ook een speler van Atalanta is intussen positief getest op het coronavirus. Bij de 27-jarige Italiaanse reservedoelman Marco Sportiello is dinsdag het virus vastgesteld. Atalanta laat weten dat hij op dit moment geen symptomen vertoont. Hij moet wel zoals de voorzorgsmaatregelen voorschrijven veertien dagen in thuisisolatie. Sportiello is al de vijftiende speler die is gediagnosticeerd met het coronavirus. Volgens diverse artsen in Italië was het Champions League- duel van vorige maand tussen Atalanta en Valencia in Milaan een van de grootste veroorzakers van het hoge aantal besmettingen. Valencia maakte vorige week bekend dat sinds de trip naar Italië ruim een derde van de spelersgroep en begeleidingsstaf positief is getest op het COVID-19-virus.

Alle Europese topcompetities liggen ondertussen stil vanwege het coronavirus. De Serie A gaat op zijn vroegst op 3 april verder en La Liga pas als er “geen enkel gezondheidsrisico meer is”.

Comments are closed.