Sportverslagen – 24 juli 2019

Caribische landen in Paramaribo bijeen om te praten over voedselstandaarden
juli 24, 2019
Dagbladen overzicht – 25 juli 2019
juli 25, 2019
Show all

Sportverslagen – 24 juli 2019

SVB: 28ste speelronde Eerste Divisie

Woensdag:
PVV-Voorwaarts, 20.00u, Dr. Ir. F. Essed Stadion WBC-Leo Victor, 20.00u in het A. Kamperveen Stadion.

SBA

Het team van SCVU is de tweede hoofdklassefinalist bij de mannen geworden dit basketbalseizoen. Tegenstander is de ploeg van Ruckers die zich zondag als eerst wist te plaatsen voor de finale in de play-off. SCVU won dinsdagavond van Yellow Birds in de beslissende seriewedstrijd met 73-69. De finale van de hoogste divisie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) start zondag met de eerste game.

Internationaal Sportnieuws:

Real Madrid mag zich na twee jaar weer de waardevolste voetbalclub ter wereld noemen. ‘De Koninklijke’ lost Manchester United na twee jaar af op de lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Real, dat van 2013 tot en met 2016 ook al de ‘duurste’ voetbalclub ter wereld was, vertegenwoordigt volgens Forbes een waarde van 3,81 miljard euro. De top drie wordt gecompleteerd door FC Barcelona (3,61 miljard euro) en United (3,42 miljard euro). De afgelopen twee jaar werd Real op de lijst afgetroefd door United, dat in vergelijking met 2018 een fractie in waarde is gedaald en nu dus de op twee na waardevolste voetbalclub is. De top tien van voetbalclubs wordt achter Real, Barcelona en United gecompleteerd door Bayern München, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur en Juventus. Op de volledige lijst van sportclubs is de eerste plaats opnieuw voor de Dallas Cowboys. De NFL-club vertegenwoordigt een waarde van bijna 4,5 miljard euro. Real Madrid moet op die lijst ook de New York Yankees (4,13 miljard euro) uit de MLB voor zich dulden. Real, Barcelona en United zijn net als vorig jaar de enige voetbalclubs in de top tien, die verder bestaat uit de New York Knicks (NBA), de New England Patriots (NFL), de Los Angeles Lakers (NBA), de Golden State Warriors (NBA) en de New York Giants (NFL).

Lionel Messi heeft woensdag één duel schorsing gekregen voor zijn rode kaart die hij begin juli in de troostfinale van de Copa América. Ook moet hij van de Zuid-Amrikaanse bond CONMEBOL een boete van 1.345 euro betalen. Tijdens de wedstrijd Argentinië-Chili kreeg Messi het na een duel bij de achterlijn aan de stok met de Chileense aanvoerder Gary Medel, die hem een kleine kopstoot leek te geven. Veel gebeurde er verder niet, maar de scheidsrechter besloot beide spelers van het veld te sturen in São Paulo. Voor Messi was het pas de tweede rode kaart in zijn loopbaan. De eerste was bij zijn debuut voor Argentinië in 2005 toen hij een minuut na zijn invalbeurt tegen Hongarije van het veld werd gestuurd. Zijn rode kaart tegen Chili zette meer kwaad bloed bij Messi, die na afloop zelfs weigerde zijn medaille op te halen. Hij zit zijn schorsing uit in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2022. Mogelijk krijgt de troostfinale voor Messi nog een extra staartje. De ethische commissie van de Zuid-Amerikaanse bond is een onderzoek begonnen naar de uitspraken die hij na afloop van het duel deed. Zo beschuldigde hij de arbitrage onder meer van corruptie. Het is onduidelijk wanneer de ethische commissie met een uitspraak komt.

De Russische bokser Maxim Dadasjev is drie dagen na een verloren wedstrijd in de Verenigde Staten overleden. Afgelopen vrijdag vocht hij tegen Subriel Matias uit Puerto Rico. De Rus verloor de partij na elf ronden door middel van een technische knock-out. Op beelden is te zien dat kort daarvoor zijn trainer hem smeekt de handdoek in de ring te gooien, vanwege de vele rake klappen die hij kreeg. Dadasjev wilde desondanks doorgaan, maar de trainer liet de wedstrijd staken. Op weg naar de kleedkamer zakte de bokser in elkaar en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd urenlang geopereerd aan zijn hersenen. Om verdere zwelling te voorkomen werd hij kunstmatig in coma gehouden, maar dat mocht niet baten. Dadasjev werd gezien als een groot talent in de bokswereld.

Comments are closed.